وزیر ارتباطات :
سیاست دولت ، توسعه فناوری بومی
واعظی : سیاست دولت ، توسعه سریع فناوری ارتباطات و اطلاعاتی است که مبنایی بومی و داخلی دارد.
محمود واعظی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به مطالبه مردمی برای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود : این فناوری اکنون یک فناوری فانتزی نیست بلکه در خدمت زندگی افراد ،مشاغل ،حرفه ها ،علم ، فرهنگ قرار گرفته و با صنعت و اقتصاد آمیخته شده است.
وی گفت : با توجه به این مطالبه برنامه ریزی های مختلفی کردیم ،اما امسال دولت به دلیل کاهش شدید قیمت نفت با محدودیت های مالی مواجه شد که این موضوع قطعا روی توسعه زیر ساخت های ما هم تاثیر داشته است ؛ با این حال تلاش این بود که به جای سرمایه گذاریهای دولتی ،از توان بخش خصوصی استفاده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره توسعه نسل های سوم ( 3G ) و چهارم ( 4G ) تلفن همراه در کشور گفت :خوشبختانه سال 94 تعداد شهرهایی که مجهز به نسل سوم تلفن همراه شدند به بیش از 280 شهر رسید که این تعداد با برنامه ما برای مجهز کردن 300 شهر به 3G فاصله چندانی نداشت.
واعظی افزود :برای نسل چهارم با اینکه برنامه ریزی ما یکصد شهر بود ، اکنون از برنامه ریزی هم جلوتر هستیم .
وی گفت : اینترنتی که مردم در نوبت بودند ، اکنون توسعه قابل توجهی داشته است و بخصوص برای توجه به کارهای تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان یکی از اولویت های ما بوده و این کار به خوبی انجام شده است .
وزیر ارتباطات درباره اعطای تسهیلات تاکید کرد:ما خوشحالیم از اینکه امسال حدود 100 میلیارد تومان وام وجوه اداره شده به شرکت های دانش بنیان ، شرکت هایی که در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کار می کنند به جهت رونق کسب و کار و همچنین ایجاد شغل جدید تخصیص دادیم که کار بسیار بزرگی بوده است .
وی گفت : در ارتباط با اینترنت منازل ،ما به یازده شرکت خصوصی مجوز FCP اعطا کردیم تا با ایجاد در قالب مردم از اینترنت با کیفیت برخوردار باشند .
واعظی افزود : همانطور که قول داده بودیم ، پهنای باند داخلی کشور را ایام 22 بهمن به 4000 هزار گیگابایت بر ثانیه رساندیم که کار فوق العاده و بزرگی به شمار می رود .
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در پست کشور و پست بانک گفت : پست هم خدمات جدیدی به مردم ارائه داده است و پست بانک نیز رقم قابل ملاحظه ای را به شرکت های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات وام داده ، علاوه بر اینکه در روستاها و مناطق محروم نیز کار با جدیت در حال انجام است .
وزیر ارتباطات افزود: تعداد زیادی از روستاها به اینترنت متصل شده است و در مجموع فکر می کنم با همه محدودیت های بودجه ای که داشتیم بخشی از بودجه دولت و چند برابر آن از بودجه بخش خصوصی توانستیم که در این مسیر حرکت کنیم .
وی در پاسخ به این سوال که از بیست چند نمره به خود می دهید ؟ گفت : اجازه دهید که مردم به ما نمره دهند . چرا که اگر دولتی ها به خود نمره دهند امر به آنها مشتبه می شود که خوب کار می کنند . ما همیشه باید بدهکار مردم باشیم ، همیشه باید احساس کنیم که نمره کمی گرفته ایم تا کار کنیم .
وزیر ارتباطات درباره اقدامات وزارتخانه در ایام نوروز گفت: ما از دولت قبل کمیته ای را تشکیل دادیم که نقاط بر جهت گردشگری را شناسایی کنند همچنین برای آنتن های سیار موقعیت ها شناسایی شده است و این آنتن ها به این مناطق اعزام شده است . اپراتورها برای تبادل تماس تلفنی ،پیامک و اینترنت نیز برنامه ای ویژه دارند .
وی افزود : امیدواریم مردم عزیزمان در ایام نوروز مشکل ارتباطی نداشته باشند و ما بتوانیم به وظیفه خود عمل کنیم .
واعظی در ارتباط با برنامه های وزارت ارتباطات در سال 95 گفت : به دنبال این هستیم که نسل سوم تلفن همراه را به همه شهرهای کشور برسانیم و برای تمام شهرهای بزرگ کشور نسل چهارم تلفن همراه را کامل کنیم .
وی افزود : به دنبال این هستیم که تمام روستاهای بالای 20 خانوار مجهز به اینترنت شوند و تلاش می کنیم تا آنجایی که می توانیم بخش خصوصی را حمایت کنیم تا تحقیقات صورت گرفته در داخل کشور در زنجیره تولید قرار گیرد و ما از توان و تجهیزات داخلی استفاده کنیم .
وزیر ارتباطات تولید محتوای فاخر را در اولویت برنامه های این وزارتخانه دانست وگفت : ما آمادگی داریم امکانات زیادی گذاشته شود تا تولید محتوای فاخر صورت گیرد .
واعظی افزود : در سال آینده هم دولت الکترونیک را رونمایی خواهیم کرد و هم شبکه ملی اطلاعات راه اندازی می کنیم هیچ وقت دولت الکترونیک صد در صد نیست به دلیل اینکه در دنیا ثابت شده که همواره در حال تکمیل شدن است که البته شبکه ملی اطلاعات هم همینطور است ما زیر ساخت خوبی را فراهم کردیم که در این زیرساخت همینطور بخش های مختلف می توانند در آن حضور د اشته باشند ما این پلت فورم را سال آینده معرفی می کنیم .
وزیر ارتباطات گفت : ما امیدواریم برنامه ای که مقام معظم رهبری بخصوص در حوزه فناوری ارتباطی و اطلاعاتی و فضا به ما ابلاغ کرده اند در چارچوب اقتصاد مقاومتی اجرایی کنیم ، البته ما این کار را شروع کردیم اما آنچه که مربوط به برنامه ششم هست را از اول سال اقدام خواهیم کرد .
وی در خصوص وضعیت شبکه اجتماعی در سال 95نیز گفت : در دنیا اقدامات تبلیغاتی در حال تغییرات و استفاده از کاغذ و بنر منسوخ شده است و فضای مجازی بستری شده است که کاندیداها برای آگاهی رسانی به مردم و معرفی خود از آن استفاده می کنند .
وزیر ارتباطات درباره نقش شبکه های اجتماعی در انتخابات اخیر گفت : برای انتخابات اخیر هم دیدیدم که خیلی از کاندیداها و احزاب و گروهها از این طریق تبلیغ کردند و مصرف کاغذ و بنز کاهش پیدا کرد و لذا فکر می کنیم که خیلی خوب است که برای صرفه جویی این کار ادامه پیدا کند .
وی افزود : از نظر امن بودن انتخابات هم این روش تاثیر گذار بود چون فضایی را برای گفتگو مردمی فراهم کرد و ما در انتخابات گذشته گزارش هایی از بروز برخی درگیریها داشتیم که با این روش تبلیغی درگیریها از میدان ها ، خیابانها به فضای مجازی منتقل شد و به همین دلیل در آینده نیز این امکان ادامه پیدا خواهد کرد .
واعظی تاکید کرد : نکته دیگر اینکه ما علاقه مندیم که مردم عزیزمان از شبکه های مجازی ، ارتباطی یا شبکه های اجتماعی داخلی استفاده کنند این نوع شبکه ها مزایای بسیاری برای مردم ونظام دارد و در این شبکه ها حریم خصوصی قطعا حفظ می شود و لذا خواهش می کنیم از دانشگاهها ، مراکز پژوهشی و شرکت های دانش بنیان و اپراتورهای تلفن همراه که به شبکه های اجتماعی وارتباطی داخلی و بومی روی بیاورند .
وی درباره نقش دولت در طراحی و اجرای شبکه های اجتماعی گفت : در هیچ کجای دنیا دولت متولی این موضوع نیست و کار دولت نیست ، بلکه بخش خصوصی باید این کار را انجام دهد ، ما آمادگی داریم که کمک کنیم و در بخش امکانات مالی و فنی همکاری کنیم تا مردم با خیال راحت از شبکه های داخلی استفاده کنند و امیدواریم در آینده این شبکه ها بوجود بیاید و مورد حمایت دولت هم قرار گیرد .