وزیر ارشاد :
صدور مجوز موسسه فرهنگی در حداکثر دو ماه
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در گذشته اگر کسی می خواست مجوز موسسه فرهنگی بگیرد یک و نیم تا دو سال زمان می برد که در حال حاضر حداکثر دو ماه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی جنتی در همایش فرصت های سرمایه گذاری کسب و کار فناروی اطلاعات و ارتباطات در جمع خبرنگاران افزود: در زمینه مطبوعات نیز یک نشریه تا سه ماه می تواند مجوز خود را دریافت کند.
وی ادامه داد: در ابتدای دولت برخی درخواستها ازسال 85 تا 92 هنوز مانده بود که با جلسات فشرده مجوزهای لازم را صادر کردیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این سرعت عمل در حوزه کتاب هم وجود دارد، گفت: عمده ناشران ما مستقیما به معاونت فرهنگی مرتبط هستند و فایل کتاب خود را برای معاونت فرهنگی ارسال می کنند و ناشران با استفاده از توکن و امضای الکترونیک می توانند فایل مورد نظر را مشاهده کنند.
وی ادامه داد: یکی از وظایف مهم وزارت فرهنگ اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات است که همه دستگاه ها و وزارتخانه را موظف کرده است پایگاه اطلاعاتی و دستگاه های اطلاعاتی خود را کامل کنند تا آنچه مورد نیاز مردم است در اختیار مردم قرار بدهد و این اقدام باید تا دو سال آینده تکمیل شود.
جنتی افزود: وزارتخانه ها و دستگاه ها باید درگاه های اطلاعاتی خود را کامل کنند و بعد به صورت شبکه ای به هم متصل شوند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ زمان تهیه مجوزها را کاهش داده و فرایند ارائه مجوزها بسیار کوتاه شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش همچنین گفت : همبستگی فناوری اطلاعات و شاخصهای فرهنگی زیاد است و در همه مباحث توسعه ای، فرصت ها بر اساس داشته تحقق می یابد.
وی افزود: باید نوع نگرش ما به تولید محتوا تغییر کند و رونق تولید فرهنگی در فضای مجازی به سواد رسانه ای نیاز مبرم دارد.
جنتی با اشاره به اینکه رتبه ایران از نظر ثبت دامنه اینترنت عدد 18 است، گفت: سهم آی سی تی در ایران 1.6 درصد است که این رقم نسبت به کشورهای دیگری که به عدد 12 می رسد بسیار پایین است.
وی ادامه داد: ایران از نظر تولید وب هم وضع مناسبی ندارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رابطه دو سویه بین فناوری اطلاعات و شاخصهای فرهنگی وجود دارد و این رابطه اینقدر زیاداست که مهاجرت افراد به فضای مجازی می تواند در گسترش فرهنگ ما موثر باشد.
جنتی با اشاره به اینکه در سند چشم انداز 20 ساله کشور ایران در حوزه فرهنگی و اجتماعی به جایگاه اول منطقه از نظر علمی باید برسد، گفت: فرصتهای برابر باید برای همه افراد برقرار شود و همچنین به اصولی چون عدالت اجتماعی، مشارکت و تعامل اجتماعی توجه ویژه شود.
وی افزود: برخورداری از جامعه ای با افراد مسولیت پذیر، دارای رفاه اجتماعی ،برخورداری سازمان اجتماعی و تعهد به شکوفایی فقط با سرمایه گذاری در زیرساخت های کشور صورت می گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مهم ترین فعالیت ها را برای رونق کسب و کار در تولید محتوا را شامل ایجاد سهولت در راه اندازی کسب و کار با مقررات زدایی و ساده سازی، ایجاد نظام نظارت یکپارچه با هدف آزاد سازی فعالیت های دیجیتال، آموزش مبانی و اصول کاربری ابزارهای نوین به نوجوانان و جوانان، آگاه سازی والدین نسبت به کاربری نوجوانان و جوانان و همراه شدن والدین با آنها جهت کاهش آسیبها اعلام کرد.
وی افزود: همچنین رصد آینده ابزار های مجازی در حوزه آموزش و سرگرمی، بازار سنجی هوشمند به منظور حمایت از سرمایه گذاران، دیجتالی کردن فرهنگ کشور، حمایت مادی و معنوی از محصولات فرهنگی در فضای مجازی، مشارکت شهروندان بخاطر ارتقای فضای رسانه ای و پیش نگری و آینده نگری فضای مجازی را از مهم ترین فعالیت های انجام شده در زمینه فناوری اطلاعات است.