شیرینی از مهمترین مواد غذایی زینتبخش مهمانیهای نوروز است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مصرف شیرینی در دید و بازدیدهای عید رواج زیادی دارد و افراط در مصرف آن لطمههای فراوانی به سلامت انسان وارد می سازد.
مواد قندی و نشاستهای به آسانی تبدیل به چربی شده و در بدن ذخیره میشوند و ایجاد چاقی میکنند. زیاده روی در مصرف شیرینی نه تنها به سلامت دندانها لطمه وارد کرده و موجب پوسیدگی دندانها شده بلکه باعث افزایش فشارخون و گرفتگی رگها شده و در نهایت سلامت قلب و عروق را دچار اختلال می کند.
از عوارض تعطیلات نوروز اختلالات گوارشی است. علت مهم بروز اختلالات گوارشی، افراط در مصرف غذا و نیز استفاده زیاد از غذاهای چرب و سرخ کرده است.
بهتر است در تعطیلات نوروز از میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایر مواد غذایی حاوی فیبر، بیشتر استفاده شود این قبیل مواد خوراکی علاوه بر فیبر، حاوی مواد مغذی مفیدی هستند که تاثیر قابل توجهی در جهت سلامت انسان دارد.
کمبود مصرف آب اختلالات مهمی از جمله ناراحتی های گوارشی و اختلال در انجام واکنشهای بیوشیمیایی حیاتی بدن می شود
آب در حفظ سلامت، شادابی و طراوت پوست تاثیر مهمی دارد و کمبود مصرف آن باعث کاهش رطوبت و طراوت پوست شده و یکی از عوامل موثر در خشکی و پژمرده شدن پوست و پیری و چروک شدن آن است.
مصرف آب کافی، باعث فعالیت بهتر و مناسبتر کلیهها در تصفیهخون و دفع مواد زائد از بدن میشود.
ورزش و تحرک جسمی مناسب روزانه برای همه افراد اعم از زن و مرد، بزرگ و
کوچک و پیر و جوان ضروریاست.
فعالیت جسمی علاوه بر آن که موجب کاهش چربیهای نامطلوب خون میشود و در تنظیم تعادل فشارخون موثر است، از افزایش وزن و چاقی نیز پیشگیری کرده و در سلامت قلب و عروق تاثیر مهمی دارد.