پخش زنده
امروز: -
سال گذشته ۵۰۰ هکتار جنگل در کهگیلویه وبویراحمد ایجاد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، سرپرست اداره جنگل داری و جنگل کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه هزار و ۲۱۰ هکتار جنگل از سال ۱۳۹۵ تاکنون در این استان ایجاد شده است گفت: از این مقدار ۷۱۰ هکتار در سال ۱۳۹۵ و ۵۰۰ هکتار نیز در سال ۹۶ ایجاد شده است.
مصطفی خلفی افزود: کهگیلویه و بویراحمد دارای ۷۸۰ هزار هکتار جنگل است که بلوط گونه غالب این جنگلها محسوب میشود.
خلفی با بیان اینکه این جنگلها از گونههای کنار، کهور، اکالیپتوس، بادام، بلوط، پسته کوهی و زالزالک در ۲ حوزه دولتی و مشارکتی انجام شده است ادامه داد: توسعه و احیای منابع طبیعی، جلوگیری از فرسایش خاک، تقویت پوشش گیاهی، مشارکت دادن مردم در مدیریت منابع طبیعی تجدید شونده، تقویت سفرههای زیرزمینی آب، تعدیل و تلطیف آب و هوا و ایجاد فضای سبز و تفرجگاه از اهداف طرحهای توسعه درختکاری است.
سرپرست اداره جنگلداری و جنگل کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: اجرای سه هزار و ۵۳۵ هکتار جنگل، تولید ۲۳۵ هزار اصله نهال، ایجاد وحفاظت پنج هزار و ۶۴ هکتار جنگل دست کاشت، تلاش برای احیای ۱۵ هزار جنگل بلوط که بر اثر خشکیدگی در معرض خطر نابودی است و اجرای ۱۰ هزار هکتار سامانههای آبگیر از برنامههای احیاء و نگهداری از جنگلهای استان در سال جاری براساس برنامه چشم انداز برنامه ششم توسعه است.
وی گفت: در صورت تامین اعتبارهای استانی نیز ۶۴۰ هکتار جنگل کاری و توسعه جنگل، نگهداری و مراقبت ۲ هزار هکتار جنگل دست کاشت و ۲۶۶ هزار اصله درخت نیز برای احیای جنگلها تولید خواهد شد.
خلفی افزود: وقوع حوادث آتش سوزی، شیوع آفات، برداشت بی رویه چوب برای سوخت و مصرف زغال تهدیدهای جدی برای حفظ جنگلهای استان است به گونهای که تراکم جنگلها در چهار دهه گذشته در برخی مناطق کاهش چشمگیری یافته است.
وی ادامه داد: تغییر اقلیم، خشکسالیهای پیدرپی و بروز بیماریها و حمله آفات ازجمله خشکیدگی بلوط و شیوع آفت برگ خوار بلوط سبب کاهش بخشی از جنگلهای بلوط استان شده است.
خلفی عوامل تهدیدکننده منابع طبیعی را استفاده از درختان به عنوان سوخت، پراکنش روستاها در قلب مناطق جنگلی، توسعه شهرها و شهرکها، طرح های عمرانی، بوته کنی گیاهان خوراکی، آتش سوزی، خشکسالی، دام مازاد و تخریب جنگل و مرتع و تبدیل به اراضی کشاورزی عنوان کرد.
بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از وسعت کهگیلویه و بویراحمد را جنگل و مرتع تشکیل داده است.