پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس گفت: مرحوم مدرس شخصیتی چند وجهی و فکری راهبردی برای توسعه کشور در ابعاد مختلف داشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ علی لاریجانی در گفتگوی زنده تلویزیونی در شبکه یک سیما به مناسبت روز مجلس گفت : مرحوم مدرس شخصیت نادر و همه جانبه نگر داشتند فقیهی اسلام شناس بودند که برای کشوری مثل ایران حضور چنین سیاستمداری ضروری است .
وی کلان نگری و نگاه بلند توسعه ای برای ایران را از دیگر ویژگی های مرحوم مدرس عنوان کرد و گفت : تاکید بر برخورداری ایران از کارخانه هواپیما سازی و ایجاد ذوب آهن نشانه های فکر توسعه ای مرحوم مدرس بود .
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:ایشان در سیاست داخلی معتقد بود باید یک وفاق ملی در کشور وجود داشته باشد ضمن اینکه با وجود احزاب مخالفتی نداشت و براین باوربود که باند بازی ها ما را از وحدت ملی دور می کند .
لاریجانی اعتقاد به توازن عدم در سیاست خارجی را از دیگر ویژگی های تفکرات مرحوم مدرس عنوان کرد و گفت : این همان ترجمه دیدگاه امام خمینی در زمینه نه شرقی نه غربی بود هرچند که شرایط کشور در ان زمان با شرایط امروز بسیار متفاوت بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در همه دولتهایی که مسئول اجرای قانون اصل 44 بودند این قانون به خوبی اجرا نشد.
علی لاریجانی افزود: قانون می گوید اقتصاد کشور را باید به مردم بسپاریم بر همین اساس قانون اصل 44 تصویب شد که اجرای آن رضایت بخش نیست.
وی گفت: البته معاونت نظارت مجلس در زمینه موانع اجرای قوانین و همچنین تعلل در اجرا پیگیری های مستمری دارد که آنها را به کمیسیون ها و مجلس گزارش می کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اعمال قیمت واقعی بنزین در حال حاضر به مردم فشار وارد می کند.
آقای لاریجانی در ادامه گفتگوی تلویزیونی خود در پاسخ به سؤالی درباره احتمال سهمیه بندی و 2 نرخی شدن سوخت افزود: چند طرح در این مورد مطرح است باید دید که کدام مورد توجه قرار می گیرد.
وی گفت: به این دلیل که قیمت سوخت در کشور ما با کشورهای اطراف مثل ترکیه و افغانستان تفاوت زیادی دارد با قاچاق بنزین و گازوئیل مواجهیم که این به ضرر مردم است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: کشوری که مرز طولانی دارد کنترل قاچاق سوخت آن ساده نیست.
لاریجانی گفت: مسئله دیگر مصرف زیاد بنزین در کشور و در چند سال اخیر زیاد شده است که به نسبت رشد تولید خودرو، طبیعی نیست.
وی با تأکید بر اینکه باید طوری عمل کنیم که فشار زیادی به مردم نیاید تصریح کرد: شرایط کنونی کشور ما شرایط عادی از نظر اقتصادی نیست و همین دو نرخی شدن سوخت هم می تواند مفاسدی را به دنبال داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این زمینه چند راه حل مطرح است گفت: امروز در جلسه مشترک با دولت در این زمینه بحث کردیم و من هم نظرم این است که باید به نتیجه ای برسیم و برای مردم روشن شود.
وی افزود: در حال حاضر چیزی که انجام می شود در این حد است که مردم از کارت سوخت استفاده کنند و قیمت آن فعلاً گران نشود و فعلاً بحثی هم برای گران کردن قیمت سوخت مطرح نیست.
لاریجانی گفت: بعید می دانم در این مدت نرخ سوخت تغییر کند و هر تغییری در این زمینه بستگی به نظر مجلس دارد که چه تصمیمی بگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در این زمینه استدلال هایی بین طرفها وجود دارد که در مورد آن بحث می شود.
وی گفت: اینکه نباید به مردم فشار بیاید مورد تأکید است و برخی از اصلاحات را باید زمانی انجام داد که این مشکلات اقتصادی که امروز داریم وجود نداشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره قانون منع به کارگیری بازنشستگان و شبهات ان گفت: شبهه ای در این زمینه وجود ندارد شاید عده ای نمی خواهند اجرا کنند تا آنجا که اطلاع دارم چند موردی که محل مناقشه بود بازرسی کشور، دیوان محاسبات و معاونت قوانین مجلس درباه آن یک نظر داشتند.
علی لاریجانی افزود: این قانون فلسفه ای داشت که باید افراد بر اساس ضوابط استخدامی موجود بازنشسته شوند و راه برای دیگران باز شود.
وی گفت: قبلاً استثنائاتی برای مقامات در رده های مختلف بود که در قانون جدید لغو شد.
لاریجانی افزود: ممکن است یک عده ای برای این کار اصرار داشته باشند ولی قانون مبهم نیست آقایان اصرار دارند.
رئیس مجلس گفت: تا جایی که من اطلاع دارم رویکردی که در جامعه وجود دارد همین قانون را می پسندد که ما اجازه بدهیم یک هوای تازه ای در بخش اجرایی و دیوانی کشور بوجود آید و این کار عاقلانه است هر چند ممکن است در ابتدای اجرای آن لرزه هایی باشد و با مقاومت هایی روبرو شود ولی من فکر می کنم اصل فکر و فلسفه این قانون درست است منتهی باید تلاش کنیم آقایان قانون را اجرا کنند.
وی افزود: من به دیوان محاسبات اعلام کردم که نظارت کنند و بازرسی نیز با هم کار کنند و اگر کسی سؤال و ابهامی دارد می تواند از معاونت قوانین مجلس سؤال کند و اگر خیلی ابهام دارند می توانند از مجلس تفسیر بخواهند و من مواجه نشدم با جایی که از ما تفسیر بخواهند مواردی را هم که فرستادند معاونت قوانین مجلس درباره آن اظهار نظر کرد و ما ابهامی درباره آن نمی بینیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در باره آشفته بازار ایجاد شده در کالاهای اساسی و گران فروشی و احتکار و اینکه سازمان تعزیرات معتقد است مجازات برای متخلفین، بازدارنده نیست گفت: بول داریم اصل موضوع را که شرایط غیرمتعادلی در بازار وجود دارد و بخشی از آن به خاطر جهش های ارزی در کشور بود که وقت زیادی از ما برای کنترل آن گرفت.
علی لاریجانی ادامه داد: مجموعه تصمیماتی گرفته شد در شورای سران قوا بخشی مربوط به نحوه ورود بانک مرکزی به موضوع و یا اصلاحات و اختیاراتی بود برای انجام کارها و بخش دیگر هم مربوط به برخورد با دلالان بود.
وی افزود: در مجموع اینها وقت زیادی برد و ما آرام آرام داریم به شرایطی می رسیم که هنوز هم جا دارد که قیمت ارز کاهش یابد و باید حتماً کنترل شود.
لاریجانی گفت: ما برای تأمین کالاهای مورد نیاز مردم ارز 4 هزار و 200 تومانی را قرار دادیم نه ارز نیمایی منتهی نتیجه ای که باید تحت تأثیر قرار می گرفت نگرفت.
رئیس مجلس در خصوص جلساتی که با تولید کنندگان کالاهای اساسی صورت گرفت افزود: بخشی از این افزایش قیمت ها مربوط به خود کالاهای اساسی نیست و به عنوان مثال؛ به مسائل مربوط به بسته بندی و مواد اولیه بسته بندی برمی گردد که همین موضوع قیمت ها را بالا می برد البته در برخی موارد هم بی انصافی هایی وجود دارد.
وی آمادگی مجلس را برای دریافت پیشنهادات سازمان تعزیرات حکومتی برای بررسی در مجلس و ارائه راه حل های قانونی بهتر برخورد با متخلفین، گرانفروشان و احتکار کنندگان اعلام کرد و گفت: باید توجه کرد که وقتی این حجم کار در فروشگاه ها باشد با نظارت موردی نمی شود بلکه مکانیزم باید طوری باشد که برای افراد، عادی تر مسائل حل شود و نمی شود قیمت ها را با نظارت ها حل کرد بلکه مکانیزم خاص خود را می طلبد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در چند روز آینده جلسات و بحث ها درباره وضعیت خودروسازی و قطعه سازان به نتیجه می رسد.
علی لاریجانی در ادامه گفتگوی تلویزیونی افزود: خودرو در کشور با توجه به اینکه فقط چند شرکت تولید می کنند تقریبا انحصاری است که در این زمینه قطعه سازی با توجه به حدود 400 هزار نیروی کار در آن نقش مهمی دارد.
وی گفت: قطعه سازان می گویند خودروسازان اگر پول ما را پرداخت کنند و از سوی دیگر مواد اولیه ای که گران شده تامین شود می توانیم قطعه تولید کنیم بنابراین با توجه به جلساتی که گذاشته شده و با وزیر صنعت هم صحبت کردیم قرار شد مشکل سریعتر حل شود.
رئیس مجلس افزود: امروز در موضوع خودروسازی و رسیدن خودرو به مصرف کننده با یک دلال بازی مواجهیم دلال خودرو را تحویل می گیرد و به قیمت بالاتر عرضه می کند این مشکل باید علاج شود.
آقای لاریجانی همچنین اشاره ای به سفر اخیرش به ترکیه برای شرکت در اجلاس مجمع مجالس آسیایی کرد و گفت: اینگونه اجلاس ها دیپلماسی پارلمانی است که می تواند مکمل دیپلماسی رسمی باشد.
وی افزود: از دل گفتگوهای پارلمانی برخی مشکلات شناسایی و در روابط کشورها مورد بررسی قرار می گیرد به عنوان نمونه بین مجلس شورای اسلامی و مجلس دومای روسیه مقرر شد رئیس هر کشور با کارگروه مشخص موانع و مشکلات را مثلا در حوزه سرمایه گذاری پیگیری و هر 6 ماه یکبار به میزبانی هر کدام از کشورها بررسی و رفع کند.
رئیس مجلس در پاسخ به پرسشی در خصوص وضعیت امروز بازار مسکن و کاهش قدرت خرید مردم گفت: مشکل مسکن فقط با گرفتن مالیات از خانه های خالی قابل حل نیست باید نقدینگی را به سوی مسکن و پروژه های نیمه تمام هدایت کنیم.
لاریجانی افزود: اگر هدایت نقدینگی به سمت 500 هزار میلیارد تومان پروژه های نیمه تمام و همچنین مسکن صورت می گرفت بخشی از مشکل حل می شد اما به نظر می رسد این موضوع چندان جدی و عمیق پیگیری نشد.
وی گفت: موضوع بافت های فرسوده و تسهیلات ارزان قیمت مسکن همچنین انبوه سازی باید به شکل ویژه برای حل مشکلات تامین مسکن پیگیری شود و ما فضا را برای سرمایه گذاری مسکن فراهم خواهیم کرد.