پخش زنده
امروز: -
کارخانه ای در شهرک صنعتی علی آبادکتول از کاه و کلش غلات برای تولید خمیرکاغذ استفاده می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی گلستان گفت: کشت غلات در این استان سالانه به طور متوسط 470 هزار هکتار است که از این سطح، یک میلیون و 500 هزار تن کاه و کلش تولید می شود.
آقای عباسی جمع آوری و از بین بردن این کاه و کلش ها را دغدغه همیشگی کشاورزان و جهادکشاورزی دانست و گفت: اکنون کارخانه ای در شهرک صنعتی علی آبادکتول، از کاه و کلش غلات به عنوان ماده اولیه تولید خود استفاده می کند.
آقای اسماعیلی فرد مدیرعامل این کارخانه گفت: از این ساقه های طلایی برای تولید خمیرکاغذ بهره برداری کرد ، روزانه 120 تن کاه و کلش وارد این کارخانه و پس از فرآوری، حدود 60 تن خمیرکاغذ تولید می شود.
به گفته آقای اسماعیلی فرد: تولیدات این کارخانه در صنایع بسته بندی و برای تولید کاغذ تحریر و مقوا کاربرد دارد.
آقای صفایی کارشناس این کارخانه نیز گفت: استان گلستان با تولید 20 هزار تن درسال، بزرگترین تولیدکننده خمیرکاغذ از کاه و کلش در کشور است.
به گفته وی تولیدات این کارخانه به سبب بلندتر بودن طول الیاف کاه و کلش، حتی در مقایسه با خمیر کاغد درختان پهن برگ هم کیفیت بهتری دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم تولید خمیرکاغذ از کاه و کلش را جایگزین مناسبی برای بهره برداری از جنگل ها و قطع درختان دانست.
آقای قزلسفلو گفت: این کار صرفه جویی 25 هزار مترمکعبی در مصرف چوب را سبب می شود و همچنین از خروج ارز از کشور جهت واردات چوب جلوگیری می کند.