پخش زنده
امروز: -
ظاهرا ترامپ هم مثل اوباما (در برجام) مجبور به درپیش گرفتن سیاستی واقع بینانه تر نسبت به کره شمالی شده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دومین دیدار خود با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی را در هانوی پایتخت ویتنام راس ساعت 6:30 عصر به وقت ویتنام (15 به وقت تهران) آغاز خواهد کرد.
کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مذاکرات مستقیم 20 دقیقه ای با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی خواهد داشت و انتظار می رود در کل دیدار و مذاکرات این مقامات حدود دو ساعت به طول انجامد.
علاوه بر دیدار رو در رو چهارشنبه، دیدار دیگری برای روز پنجشنبه پیش بینی شده است.
رئیس جمهور آمریکا امروز چهارشنبه آینده ای عالی را برای کره شمالی در صورتی که کیم جونگ اون، رهبر این کشور در مسیر خلع سلاح هسته ای گام بردارد، پیش بینی کرد.
وی چند ساعت مانده به دیدار رو در رو با رهبر کره شمالی در هانوی، پایتخت ویتنام در توییتی با اشاره به توانمندی بالقوه "عالی" برای کشوری که امروز از تحریم های بین المللی متعدد رنج می برد، از "فرصتی" کم سابقه برای کیم جونگ اون که او را "دوست" خود نامید، خبر داد و گفت: "بی صبرانه در انتظار دیدار با کیم جونگ اون است".
رئیس جمهور آمریکا همچنین ادعا کرد: "در صورت غیرهسته ای شدن، کره شمالی هم می تواند مانند ویتنام رشد کند".
این ادعا در حالی است که اسکای نیوز امروز با اشاره به فقر و انزوای ویتنام نوشت: "به لطف این نشست دو جانبه میان ترامپ و کیم جونگ اون بار دیگر ویتنام بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت".
در دیدار نخست میان ترامپ و رهبر کره شمالی در سنگاپور، کیم جونگ اون متعهد شد "برای خلع سلاح هسته ای کامل در شبه جزیره کره همکاری کند". اما با وجود جنجال آفرینی ترامپ در زمینه موفقیت های این دیدار پیشرفت ملموس در این زمینه حاصل نشد. به نظر میرسد به همین علت شاهد کاهش انتظارات آمریکا از مذاکرات با کره شمالی هستیم.
اسپوتنیک امروز تصریح کرده است که ترامپ و پمپئو، وزیر امور خارجه وی، تلاش کرده اند انتظارات از این نشست را کاهش دهند. یک محقق استرالیایی نیز در گفتگو با اسپوتنیک تصریح کرده است نشست دوم سران آمریکا و کره شمالی در هانوی منجر به خلع سلاح هسته ای نخواهد شد.
رابرت وینستنلی-چسترز، محقق دانشکده آسیا و اقیانوسیه دانشگاه ملی استرالیا گفت: "من می دانم که مردم بیشتر بر روی تلاش برای رسیدن به یک نتیجه درباره معنای واقعی خلع سلاح هسته ای و برنامه های ملموس تری برای سازماندهی کاهش مواد هسته ای در کره شمالی متمرکز هستند، اما من فکر نمی کنم که در این نشست چنین اتفاقی روی دهد. من فکر می کنم احتمالا ما شاهد اتفاق فوق العاده اما نه چندان جامعی خواهیم بود، مانند بیانیه ای برای پایان جنگ کره که می دانم کره شمالی مدت های زیادی است خواستار آن است."
این مطلب - که بیانگر رویکرد واقع بینانه تر کاخ سفید به تحولات شبه جزیره کره است - اگر صحت داشته باشد بیانگر این است که ترامپ نیز در زمینه کره شمالی همان راهی را در پیش گرفته است که اوباما در زمینه ایران و برجام در پیش گرفته بود. باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا نیز بارها به این واقعیت (با این مضامین) اذعان کرده که آمریکا چاره ای جز کاهش انتظارات از مذاکرات هستهای با تهران ندارد. وی نه میتوانست سیاستهای منطقهای و دفاعی جمهوری اسلامی ایران را متوقف کند و نه میتوانست تهران را متقاعد کند کاملا از فناوری صلح آمیز هستهای خود صرف نظر کند. بنابراین دولتش را (به زعم خود) روی متوقف کردن برنامه هستهای نظامی ایران متمرکز کرد.
---------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی