محسن کاوه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: متولد سال 1361 هستم و حدود 18 سال است که در عرصه معرق فعالیت دارم.
وی ادامه داد: سال 1384 روش ظریف نگاره را به ثبت رساندم که مزیت های آن باعث برطرف کردن ضعف های تکنیکی و برش است و باعث انسجام بیشتر کار می شود و هزینه های آن را کاهش می دهد، همچنین با استفاده از نقش و بافت چوب به هنرمندان برای بیان هنر خود فرصت می دهد.
کاوه گفت: در سال 1388 درجه یک هنری در رشته معرق چوب دریافت کردم و در دانشگاه های سوره، الزهرا (س) و هنر اسلامی تبریز تدریس می کنم.
وی تصریح کرد: معرق چوب دور بری و ترکیب رنگ های طبیعی چوب هاست.
کاوه گفت: آثاری در این زمینه در کشور باقی نمانده است اما احیای این هنر به کمک برپایی مدرسه صنایع مستظرفه در سال 1309 رخ داده است.
وی افزود: منبت آباده رشته ای بود که در این مدرسه تدریس می شد و استادان با روش هایی جدید آغازگر رشته معرق بودند و قدیمی ترین اثر به جای مانده مربوط به سال 1313 است که در گنجینه میراث نگهداری می شود.
هنرمند معرق چوب گفت: در آن زمان با محدودیت چوب هایی که وجود داشت تکیه گاه صندلی، پایه میز و.. ساخته می شد و به مرور آموزش معرق در آموزشگاه ها و فرهنگ سراها گسترش پیدا کرد.
کاوه افزود: هم اکنون افراد کمی هستند که به هنرهای سنتی علاقه مندند اما برخی استادان این رشته تهیه آثار به صورت سنتی را بسیار حرفه ای انجام می دهند که نتیجه آن تفاوت بسیاری با دستگاه های لیزری دارد.