به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، مقامات هندی گفتند زمانی که تحریمهای آمریکا ضد ایران آغاز شود، خریدهای آتی هند از عرضه کنندههای دیگر نفت، با توجه به ملاحظات انرژی و امنیت تجاری این کشور خواهد بود.
هندوستان تایمز نوشت: هند به طور فزایندهای از ایده خرید نفت شیل بیشتر از آمریکا که واشنگتن برای مقابله با تاثیر تحریمهای صادرات نفت ایران تبلیغ میکند، ناراضی است.
این خبر را مقاماتی که اطلاعات مستقیم درباره این موضوع دارند و خواستند معرفی نشوند، اعلام کردند.
مشکل اصلی که هند با نفت شیل آمریکا دارد این است که فرآوری آن برای پالایشگاههای هند پر هزینهتر است و بنابراین، هزینههای تولید افزایش مییابد.
این مقامات که خواستند معرفی نشوند گفتند زمانی که تحریمهای آمریکا ضد ایران آغاز شود، خریدهای آتی هند، با توجه به ملاحظات انرژی و امنیت تجاری این کشور، از عرضه کنندههای دیگر نفت خواهد بود.
تحریمهای آمریکا، در عرضه نفت ایران که ده درصد واردات هند در سالهای ۲۰۱۸-۲۰۱۹ را تشکیل میدهد، اخلال بوجود میآورد.
در عین حال، این مقامات گفتند قیمت نفت شیل آمریکا گرانتر و نیاز است در ساختار پالایشگاههایی که اکنون نفت ایران را پالایش میکنند، تغییراتی ایجاد شود.
این مقامات افزودند:" این وضعیت همچنین تولید را پرهزینهتر و از لحاظ اقتصادی، غیر عملی میکند. "
یک مقام مطلع گفت:"ما اکنون به سبب بوجود آمدن اختلال در عرضه نفت ایران، متحمل خساراتی میشویم. منطقی نیست ما مجبور شویم نفت را از منبعی جایگزین که گرانتر است تامین کنیم. "
این مقامات گفتند هند در حال بازنگری در تصمیم واردات نفت شیل بیشتر از آمریکاست.
فقط چند پالایشگاه جدید مانند پالایشگاه پارادیپ در هند میتوانند نفت شیل را پالایش کنند، زیرا ترکیب و ویژگیهای این نوع نفت با نفت خام فرق دارد. مقامات مطلع گفتند فرآوری نفت شیل نیازمند تغییر ساختار پالایشگاههاست که این اقدام از لحاظ اقتصادی، عملی نیست آنهم در برههای که هند از تاثیر اقتصادی بوجود آمدن اختلال در عرضه نفت خام ایران، لطمه دیده است.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بیست و دوم آوریل (دوم اردیبهشت) اعلام کرد دولت ترامپ دیگر برای کشورهای وارد کننده نفت از ایران، معافیت در نظر نمیگیرد. هند امیدوار بود معافیت شش ماههای را که اواخر ماه نوامبر به دهلی نو داده شده بود، تمدید شود.
هند سال گذشته به ارزش چهار میلیارد دلار از آمریکا نفت و گاز وارد کرد. هارش شرینگلا سفیر هند در واشنگتن ماه ژانویه گفت: کشورش به خرید نفت و گاز از آمریکا به میزان پنج میلیارد دلار در سال متعهد است.
مدیران پالایشگاه پارادیپ تایید کردند این شرکت در فاصله سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ سه میلیون و هشتصد هزار تن نفت شیل از آمریکا وارد کرد. یکی از مدیران این شرکت که خواست معرفی نشود گفت:"ما حتی پیشتر در نبود هر گونه شرکت ملی نفت در آمریکا، مقداری نفت شیل از آمریکا از بازار نقدی خریداری میکردیم. اکنون ما قرار داد خرید بلند مدت داریم. "
مدیرعامل یک شرکت خصوصی که خواست معرفی نشود گفت:" اگر خرید نفت از آمریکا برای ما از نظر اقتصادی به صرفه نباشد، دولت هند نمیتواند ما را وادار به خرید این نفت کند. نفت خام و شیل، ترکیبی متفاوت دارند و پالایشگران بر این اساس، مواد لازم را از آنها جدا میکنند. افراد، نفت خام را بر اساس موادی که از آنها بدست میآورند خریداری میکنند. در اینجا صرفا مسئله اقتصادی مطرح است. "
راویش کومار سخنگوی وزارت امور خارجه هند روز پنج شنبه در پاسخ به پرسشی درباره خریدهای آتی نفت دهلی نو زمانی که تحریمهای آمریکا از دوم مه (دوازدهم اردیبهشت) آغاز شوند گفت:" همه تصمیمها بر اساس ملاحظات تجاری و امنیت انرژی کشور و نیز منافع امنیت اقتصادی اتخاذ خواهند شد. وی گفت: وزارت نفت برای بدست آوردن ذخایر بیشتر نفت از کشورهای دیگر، طرحهای مهمی دارد. "