در گفتگو با سی ان ان
انتقاد کالین پاول از ترامپ
وزیر امور خارجه سابق آمریکا در گفتگو با سی ان ان از ترامپ و رفتارهای توهین آمیز وی انتقاد کرد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، وزیر امور خارجه سابق آمریکا از رئیس جمهور کنونی آمریکا به علت متهم کردن منتقدان و خائن و جاسوس خواندن آنها انتقاد کرد و گفت: منظور از ما در قانون اساسی آمریکا مردم این کشور است نه رئیس جمهور!
فرید زکریا مجری برنامه جی پی اس (G.P.S) در شبکه سی ان ان با کالین پاول وزیر امور خارجه دولت جرج بوش (حزب جمهوریخواه) و مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه دولت بیل کلینتون (حزب دمکرات) درباره موضوعات مختلف از جمله تماس تلفنی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، یادداشتهای فرد افشاگر درباره این تماس تلفنی و وضعیت سیاسی امروز آمریکا گفتگو کرد.
فرید زکریا با کالین پاول و مادلین آلبرایت در «بنیاد جامعه نیوآلبانی» (New Albany Community Foundation) واقع در شهر نیوآلبانی در ایالت اوهایوی آمریکا گفتگو کرده بود که از طریق شبکه سی ان ان پخش شد.
کالین پاول درباره تماس تلفنی جنجالی بین روسای جمهور آمریکا و اوکراین و افشاگری در این باره گفت: ما در وضعی قرار داریم که مجلس نمایندگان آمریکا در حال انجام دادن تحقیقات مقدماتی است. بررسی این مسئله براساس روند قانون اساسی و قانون در آمریکا است و باید هم باشد، اما وقتی که رفتار طرف مقابل در کاخ سفید را مشاهده میکنیم میبینیم که دارند به همه لعن و نفرین میکنند، عضو کنگره آمریکا را خائن مینامند، فرد افشاگر را به عنوان فردی نادرست توصیف میکنند که وکیلش این حرف را از زبان وی مطرح کرده است یا اینکه میگویند فرد افشاگر جاسوس است! اما به نظر من چنین حرفهایی درست نیست، فرد افشاگر جاسوس نیست بلکه مامور اطلاعاتی آمریکا است که در دولت آمریکا کار میکند و این شکایت را تنظیم کرده است. وی این افشاگری را در اختیار روزنامهها قرار نداد، آنها را در تلویزیون مطرح نکرد بلکه طبق روال قانونی کارش را انجام داد (به کنگره شکایت کرد). قطعا چنین فردی میهن پرست است. آیا هیچ دلیلی وجود دارد که نشان دهد وی میهن پرست نیست؟ مطالبی که فرد افشاگر در شکایت خود نوشته بود با خیلی از چیزهایی که کاخ سفید منتشر کرد همخوانی دارد. به نظر من این تحقیق باید در اسرع وقت انجام شود و دولت باید از متهم کردن دیگران و خائن توصیف کردن آنها دست بردارد. باید پاسخ این مسئله را بیابیم، همکاری داشته باشیم و از این مسئله عبور کنیم.
در ادامه مادلین آلبرایت گفت: کنگره آمریکا در این مورد مسئولیت دارد و احتمال دارد که رئیس جمهوری در گفتگو با سران کشورها دچار اشتباه شود. به همین علت است که در زمان تماس تلفنی رئیس جمهور با سران کشورهای دیگر، برخی از مقامات حضور دارند. هیچ یک از کسانی در زمان تماس تلفنی (ترامپ و زلنسکی) حاضر بودند چیزی نگفتند و فقط این مرد یا زن افشاگر بود که در این باره حرف زد.
کالین پاول درباره مسئولیت حزب جمهوریخواه در برابر اقدامات قانون شکنانه ترامپ گفت: من در سی و پنج سالی که در ارتش بودم هیچ وابستگی سیاسی نداشتم، چون یک افسر نظامی بودم و هیچ حزبی نداشتم. زمانی که من از ارتش بیرون آمدم و به من توجه شد که در مسائل سیاسی شرکت کنم خود را یک جمهوریخواه دیدم. من در دولت رونالد ریگان به عنوان مشاور امنیت ملی - یک جمهوریخواه - بودم. من در دولت جرج بوش (پدر) و جرج بوش (پسر) جمهوریخواه بودم. من یک جمهوریخواه میانه رو هستم که معتقد است ما باید سیاست خارجی و سیاست دفاعی قوی داشته باشیم تا بتوانیم از مردم خود مراقبت کنیم. ما باید تلاش کنیم تا مطمئن شویم که یک کشور و یک تیم هستیم. من بر اساس چنین تعریفی، خود را یک جمهوریخواه مینامم. حزب جمهوریخواه باید به خود بیاید و کنترل خود را در دست بگیرد. سران حزب جمهوریخواه و اعضای کنگره یعنی هم سنا و هم مجلس نمایندگان سکوت کرده اند، چون میترسند که وقتی حرف بزنند اتفاق ناخوشایند (سیاسی) برایشان بیفتد و در انتخابات شکست بخورند! وقتی سران و نمایندگان حزب جمهوریخواه چیز نادرستی را مشاهده میکنند، نباید سکوت کنند بلکه باید حرف بزنند. هم اکنون سیاست خارجی ما بسیار افتضاح است. من شاهد رخدادهایی هستم که درک آنها برای من دشوار است. چند هفته پیش رئیس جمهور آمریکا نقشه کشور را در دست گرفت و با خط کشیدن دور منطقه جنوب شرق آلاباما گفته بود در این منطقه طوفان خواهد آمد! رئیس جمهور پیش بینی هواشناسی میکند! کارشناسان هواشناسی، ولی گفتند که «نه نه» (طوفان نخواهد شد). اگر در دولتی که من وزیر امور خارجه اش بودم یا وی (مادلین آلبرایت) وزیر امور خارجه اش بود چنین اتفاقی رخ میداد به وی میگفتند که آقای رئیس جمهور دچار اشتباه بزرگی شدی و باید این حرف شما اصلاح شود و به اطلاع مردم برسد. آیا آنها این کار را کردند؟ خیر! بلکه به وزارت بازرگانی دستور دادند از حرفهای رئیس جمهور پشتیبانی کند! این روش درستی برای اداره کردن کشور نیست! کنگره یکی از نهادهایی است که باید در این موارد کاری بکند. رسانهها نیز نقش دارند، همه ما باید نقش آفرینی کنیم.
قوه مجریه، قوه مقننه، دیوانعالی و رکن چهارم دموکراسی که همان رسانه باید نقش آفرینی کنند. ما باید به یاد بیاوریم که شروع قانون اساسی با این جمله است: «ما یعنی مردم»! (We the People). در قانون اساسی آمریکا نوشته نشده است ما یعنی من رئیس جمهور!