به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، سردار سرتیپ «محمدحسین سپهر» جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین امروز در گفتوگویی تلویزیونی گفت: اگر میبینید امروز در سوریه بسیج مردمی شکل میگیرد و ۸۰ کشور در قالب محور غربی- عبری- عربی که بهوجود آورنده و حامی داعش بودند، در این کشور شکست را متحمل میشوند، آمریکا در عراق از حشد الشعبی شکست میخورَد و در یمن ساختار مردمی بهوجود میآید که با دست خالی در برابر متجاوزان سعودی ایستادگی میکنند، نشان از تحقق کلام امام (ره) است که فرمودند تنها راه مقاومت، تشکیل هستههای مقاومت است و البته این به معنای این نیست که تنها کار امنیتی و دفاعی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه در بسیج ۲۲ قشر داریم، افزود: مزیتهایی که بسیج دارد، باعث شده است تا این تشکل امیدی برای تحقق جامعه اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب محسوب شود. بسیج که حزب انقلاب اسلامی است با مدیریت جهادی آماده اجرای فرامین رهبر انقلاب اسلامی و کمک به دستگاههای مختلف است.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین بسیجهای اساتید، دانشجویی، دانشآموزی، مهندسین کشاورزی، صنعتی و عمران را بخشی از اقشار ۲۲گانه بسیج عنوان و تأکید کرد: امروز بسیجیان در عرصههای گوناگون مزیتهای مختلفی خلق کردهاند که اولینِ آن، داشتن روحیه جهادی است؛ در همین رابطه امسال ۴۰ هزار طرح محرومیتزدایی را آغاز کردیم که ۵۰ درصد آنها تاکنون به ثمر رسیده است.
سردار سپهر کمک به دستگاهها و انجام کارهای علمی و ارزانقیمت را از دیگر مزیتهای بسیج دانست و افزود: چنانچه بخواهیم درباره توانمندیهای بسیج، مطلبی را عنوان کنیم، باید گفت که فقط در بسیج اساتید ۳۶ هزار استاد دانشگاهی و در بسیج طلاب نیز ۱۰۰ هزار طلبه و روحانی داریم که میتوانند در کارهای علمی و فرهنگی، بخشهای مختلف کشور را کمک کنند.
وی همچنین تصریح کرد: برخورداری بسیجیان از روحیه خرد جمعی و همافزایی، از دیگر مزیتهای بسیج است؛ البته فعالیتهای بسیج نهتنها موازیِ فعالیتهای دولت نیست، بلکه در جهت رفع خلأهایی است که گاهی در بخشهای مختلف دیده می شود.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر اینکه از منظر رهبر انقلاب اسلامی، بسیج کلید حل مشکلات کشور است، گفت: در همن راستا رهبر معظم انقلاب اسلامی توصیههای متعددی به مسئولان برای استفاده از توانمندیهای بسیج دارند؛ لذا توقع داریم که فرمایش های ایشان در خصوص مردمی کردن اقتصاد و فرهنگ با استفاده از ظرفیت بسیج توسط دستگاههای مختلف صورت گیرد؛ زیرا بسیج به جهت اینکه تعداد زیادی از مردم را در بخشهای مختلف سازماندهی کرده است، میتواند در تحقق توصیههای رهبر انقلاب، موفق عمل کند.
سردار سپهر ادامه داد: البته در این رابطه با بعضی از دستگاهها تفاهمنامههایی را امضا کردیم، اما تعداد دیگری از دستگاهها در همکاری با بسیج کُند هستند یا کوتاهی دارند؛ این در حالی است که به عنوان مثال در حوزه سلامت، گروههای تخصصی و فوق تخصصی متعددی داریم که به صورت داوطلبانه و بدون داشتن انگیزههای مادی، حاضر هستند در مناطق محروم خدمت کنند؛ همچنین در زمینه امدادرسانی نیز دستگاههایی که مسئولیت دارند، میتوانند با تجهیز بسیج، از این ظرفیت مردمی استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه بسیج برای ارائه خدمات بهتر به اقشار مختلف مردم بهویژه در مناطق محروم و نیز امدادرسانی در حوادث گوناگون به تجهیزات و کمک دولت نیاز دارد، گفت: ۱۲ هزار گروه جهادی جغرافیاییمحور داریم و علاوه بر این تعداد هفت هزار گروه محلهمحور نیز فعال هستند که برای ادامه فعالیت بهتر خود، نیاز به پشتیبانیهای حاکمیتی دارند.
سردار سپهر در ادامه با بیان اینکه دولت برای عارضهیابی صنایع میتواند از مهندسان ما استفاده کند، اظهار داشت: در همین حوادث اخیر که به بهانه افزایش قیمت بنزین بهوجود آمد، مسئولیت با ناجا بود، ولی پشتیبانی بسیج از ناجا، احساس آرامش را در جامعه بهوجود آورد.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر اینکه ما دست خالی هم از این انقلاب دفاع میکنیم، بیان کرد: بسیج باتمام قوا و روحیه عالی درصدد اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی است و به همین جهت قول میدهیم که همچنان راه شهدا و جانبازان را دنبال کنیم.
مدیر کارآمدی سازمان بسیج جامعه زنان کشور: تسهیلات اشتغالزایی تنها به کسانی اعطا میشود که طرح توجیهی داشته باشند.
خانم مرضیه افضلی در گفتگو با رادیو گفتگو ابتدا به نقش بانوان در عرصه فرهنگ سازی اشاره کرد و گفت: از آنجایی که فرزندان زمان زیادی را با مادر خود میگذرانند، پس اساس سبک زندگی خانواده و در نهایت جامعه را بانوان میسازند، به همین دلیل یک مادر مصرف گرا و تجملی جامعه را به این سمت سوق میدهد.
وی افزود: نقش بانوان در عرصه سخت افزاری که همان مصرف و تولید است و بخش نرم افزاری که فرهنگ سازی و گفتمان سازی در خصوص اقتصاد مقاومتی را شامل میشود، انکار ناپذیر است.
مدیر کارآمدی سازمان بسیج جامعه زنان کشور به آمار کارآفرینی بسیج بانوان پرداخت و اظهار کرد: بیش از ۴ هزار بانوی کارآفرین به صورت کارفرما وجود دارند که با بسیج در ارتباط هستند و تعداد زیادی از بانوان نیز زیر مجموعه آنها هستند که بیشتر فعالیت این بانوان در حوزه صنایع دستی است.
خانم افضلی در ادامه مصاحبه با رادیو گفتگو تاکید کرد: یک اصل در بسیج بانوان این است که زن به دلیل اشتغال از محیط خانواده دور نشود به همین دلیل مشاغلی که در بسیج بانوان دنبال میشود عموما صنایع دستی یا به صورت اشتغال در منزل یا نیمه وقت است. در واقع ما میخواهیم زنان علاوه بر ایفای نقش همسری و مادری، درآمدزایی برای خانواده داشته باشند.
وی، لازمه اقتصاد درون زا را در افزایش تولید در جهت تامین نیاز داخلی و رشد صادرات دانست و اظهار کرد: بسیج بانوان با تکیه بر صنایع دستی سنتی که به دلیل سودجویی بازار خود را از دست داده است، سعی در احیای جایگاه ایران در این کالاها و افزایش تولید توسط بانوان دارد.
مدیر کارآمدی سازمان بسیج جامعه زنان کشور در خصوص ارائه تسهیلات اشتغال نیز گفت: در گذشته به بنگاههای اقتصادی زود بازده وام اعطا میشد، اما چون پس از مدتی صاحبان این بنگاهها به بدهکاران بانکی تبدیل میشدند، بسیج بر آن شد که تسهیلات را به آن دسته از متقاضیان ارائه دهد که طرح توجیهی تدوین میکنند.
خانم افضلی ادامه داد: کارافرینان و صاحبان بنگاه اقتصادی باید تعیین کنند طرح مورد نظر چه بازاری دارد و در چه نقطهای به سود دهی خواهد رسید، در این صورت بسیج جامعه زنان وامی به آنها اعطا خواهد کرد.
وی از طرح " بهم رسانی مشاغل " به عنوان یکی دیگر از فعالیتهای بسیج بانوان در عرصه کارآفرینی و اشتغال پرداخت و عنوان کرد: بسیج تلاش میکند مشاغل مختلف تحت پوشش خود را به هم متصل کنند تا ارزش افزوده بیشتری تولید شود.