پخش زنده
امروز: -
ریاض بشدت نگران تکرار حملاتی نظیر حمله به آرامکو است.
تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی (گزارش تحلیلی) 1398/09/18
ایگاه خبری - تحلیلی لوبلاگ در مطلبی نوشته است: مسوولان سعودی امیدوارند مذاکراتی که با میانجیگری عمان و بریتانیا انجام میشود، منجر به احیای مذاکرات متوقف شده بین حوثیها و دولت عبد ربه منصورهادی، که مورد حمایت عربستان هستند، شود.
این پایگاه خبری همچنین نوشت: "ولیعهد سعودی برای این ماموریت برادر کوچکتر خود، خالد بنسلمان را مامور پایان دادن به جنگ یمن کرده است تا عهده دار محقق شدن بخشی از خط مشی گستردهتر سیاست خارجی عربستان سعودی باشد."
گفته میشود عربستان قصد دارد به هر ترتیبی که شده با خلاص شدن از جنگ یمن وجهه خود را که در جریان این جنگ و ترور خاشقجی لکهدار شده است اصلاح کرده شاید بتواند بهعنوان رئیس گروه ۲۰ در سال ۲۰۲۰ مطرح شود.
این ادعا در حالی است که به نظر می رسد که ریاض با این اقدام در حقیقت سیاست خارجی دفاعی محتاطانهتری را در پیش گرفته و انگیزه اصلی آن نیز جلوگیری از تکرار حملاتی نظیر حمله به آرامکو است. بویژه این که ایالاتمتحده نیز به ادعای خود در مورد دفاع از دولتهای خلیجفارس پایبند نبوده است.
سکوت یا مواضع صرفا رسانهای دولت آمریکا در واکنش به حمله پهپادی حوثیها به تاسیسات نفتی عربستان مهمترین نشانه غیر قابل اتکاء بودن آمریکا برای دولتهای خلیجفارس در تهدیدات امنیتی است.
با در نظر گرفتن این تحولات تلاشهای ریاض برای پایان دادن به جنگ یمن و سیگنالهای مثبت امارات متحده عربی در قبال ایران مثبت ارزیابی میشود و با وجود بعضی اظهارات قدرت های منطقه ای به نظر میرسد که تنشها در منطقه رو به کاهش است.
علاوه بر این، برخی اقدامات سعودی - اماراتی در ماههای اخیر در کنار مذاکرات عربستان و حوثیها، از تلاش آنها برای کاستن از تنشها نه تنها در جبهه یمن بلکه در برابر ایران دارد.
امارات در ماه های گذشته علاوه بر عقب راندن نیروهای خود از یمن، ایران را به دست داشتن در رویدادی چون حمله آرامکو یا انفجار نفتکشها در سواحل امارات متهم نکرد و حتی مسوولان اماراتی برای بررسی موضوع امنیت خلیجفارس روانه ایران شدند.
..............................
بررسی و تحلیل / امین نجار