به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی این استان در جلسه مقابله با کرونا گفت: استان در وضعیت هشدار قرار دارد و اگر کنترل نشود، مدیریت آن دیگر در دست ما نخواهد بود.
دکتر یزدانپناه با بیان اینکه شهرستان گچساران و چرام در وضعیت نارنجی هستند، بویراحمد زرد و بقیه شهرستانها در وضعیت سفید قرار دارند افزود: شهرستان بویراحمد، گچساران، کهگیلویه، چرام، لنده، بهمئی، باشت و دنا به ترتیب بیشترین موارد ابتلا به ویروس کرونا را دارند.
وی ادامه داد: به لحاظ میزان شیوع بیشترین موارد از لنده سپس باشت، چرام و گچساران و کمترین میزان شیوع در شهرستان دنا گزارش شده است.
وی با بیان اینکه آمارشیوع ویروس کرونا در شهرستان لنده از متوسط کشوری بیشتر است گفت: تعداد فوتیهای استان همان ۱۳ نفر آمار روزهای گذشته است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این جلسه خطاب به فرمانداران گفت: اجتماعی مانند تشییع موجب ابتلای ۱۲۰ نفر به ویروس کرونا شده این چه مراسمی است، که یک نفر باید دفن شود، اما جان انسانهای زیادی به خطر بیفتد؟
کلانتری تاکید کرد: کرونا در دنیا تبدیل به اپیدمی و در استانهایی مانند اصفهان، خوزستان و بوشهر اوضاع خطرناک شده است.
وی خطاب به مردم استان گفت: ما نوکر و خادم شما مردم هستیم، و از شما تقاضا داریم در مراسم ها و اجتماعات شرکت نکنید که اگر موارد و شمار مبتلایان افزایش یابد در چنین شرایطی امکانات استان جوابگو نیست و شرایط از کنترل خارج میشود.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد ادامه داد: اگر امروز استانهایی مانند خوزستان و بوشهر دارای وضعیت قرمز کرونا هستند به دلیل رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی و حضور در اجتماعات است.
کلانتری با تاکید بر اینکه روشهای اطلاع رسانی کرونایی به مردم باید جدید باشد اضافه کرد: از لحاظ تجهیزات کمبودی نداریم، اما اگر تعداد مبتلایان افزایش یابد بی شک با کمبود امکانات و شرایط خیلی سختی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: فعالیت صنوف باید با رعایت دستورالعملهای بهداشتی ادامه یابد به عنوان مثال تالارها با کنترل، نظارت و رعایت دستورالعملهای بهداشتی باید فعالیت کنند.
استاندار با ابراز گلایه از برخی مردم که با بی توجهی به خطر انتشار این ویروس به مسافرت میروند گفت: اسفاده از ماسک و دستکش آسان است، اما به گناوه و اهواز رفتن چه توجیهی دارد؟
کلانتری بیان کرد: باید زیرساختهای پزشکی تا یک سال آینده برای مقابله با ویروس کرونا پیش بینی شود.
وی گفت: وقتی از اجباری شدن استفاده از ماسک برای تمام مردم حرف می زنیم باید از تولیدکنندگان ماسک حمایت و داروخانهها از این محصول اشباع شود و ماسک ارزان قیمت به دست مردم برسد.
کلانتری بیان کرد: با توجه به فراگیری این بیماری و افزایش تعداد افراد پرخطر مراکز قرنطینه باید بار دیگر بررسی شود.
استاندار با بیان اینکه استفاده از ماسک در ادارات و نهادها اجباری است و تا حد امکان خدمات به صورت الکترونیکی ارائه شود افزود: باید مراکزی که در این زمینه یعنی پیشگیری از ابتلا به کرونا خوب عمل کردند شناسایی و معرفی شوند.
معاونت اقتصادی استاندار هم در این جلسه گفت: در گزارش کمیته اقتصادی و گشتهای مشترک از صنوف یاسوج آمده؛ صنوف دستورالعملهای بهداشتی را رعایت میکردند، اما برخی مردم رعایت نمیکردند.
آقای صمیمی دوست بیان کرد: باید با انجام مصاحبه و تهیه مستند از افراد کرونایی، آثار و تلفات این بیماری به جامعه نشان داده شود.
معاون علوم پزشکی یاسوج هم در این جلسه با ابراز نگرانی از بالارفتن آمار مبتلایان به کرونا و ورود استان به وضعیت هشدار گفت: بسیاری از مردم به هشدارها توجه نمیکنند، و احتمالا باید محدودیتهای قبلی بازگردند.
در این جلسه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج مخالف این نظر بود و گفت: به نظر میرسد وارد پیک کرونا شده ایم و باید هوشیار باشیم، اما نباید نگران و به هیچ وجه به فکر بازگشت به محدودیتها بود.
دکتر بانشی افزود: باید بپذیریم ویروس کرونا تا مدتها وجود دارد و باید نحوه زندگی کردن با این ویروس را یاد گرفت.
وی اضافه کرد: شرایط استان هم اکنون خیلی نگران کننده و پر خطر نیست، اما به نظر میرسد وارد پیک شده ایم و باید هوشیاربود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان هم در این جلسه گفت: امتحانات پایه دوازدهم تا ۱۶ تیر با نظارت کامل و رعایت دستورالعملهای بهداشتی ادامه دارد.
زارع پور از مجموعه علوم پزشکی خواست برای تامین ماسک و ژل برای دانش آموزان شرکت کننده در امتحانات کمک کنند.