نافرمانیهای مدنی گریبان صهیونیستها را هم گرفت
عضو کنست خواستار نافرمانی مدنی علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم شد.
محافل سیاسی و رسانهای صهیونیستی در جهان - بویژه در آمریکا و اروپا و رژیم صهیونیستی - همواره یکی از مهمترین عوامل نقش افرین در تشویق اعتراضات مردمی و نافرمانیهای مدنی در کشورهای مستقل یا دولتهایی که سیاست همسویی با آنها نداشته اند بوده اند.
اما این روزها این محافل باید راهی برای کنترل این اعتراضات و نافرمانیها در آمریکا، اروپا - بویژه در فرانسه - حتی رژیم صهیونیستی باشند.
اما این میان آنچه غیر قابل تصور بود شکلگیری اعتراضات و نافرمانیهای مدنی در اراضی اشغالی فلسطین است؛ زیرا رژیم صهیونیستی ماهیتی نظامی و میلیتاریستی دارد و در چنین رژیم جا برای این قبیل مسائل بندرت وجود دارد.
عضو کنست رژیم صهیونیستی خواستار نافرمانی مدنی علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم شده است.
روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می شود امروز در گزارشی نوشت: عوفر کسیف عضو کنست اسرائیل روز گذشته خواستار نافرمانی مدنی علیه بنیامین نتانیاهو شد.
شبکه رسمی رژیم صهیونیستی «کان» گزارش داد عوفر کسیف عضو چپگرای کنست از «فهرست مشترک» طی سخنرانی در کنست گفت: «به همه اسرائیلی ها به ویژه جوانان می گویم کار, آموزش, اسکان یا آینده ای در میان نخواهد بود و شما چیزی جز قبرهایتان ندارید که از دست بدهید».
وی افزود: «نافرمانی مدنی مسالمت آمیز کار یک ساعت است, به خیابانها بیایید حتی اگر این دیکتاتور (نتانیاهو) همه خیابانها را ببندد. این بستن غیر قانونی خواهد بود و سزاوار نقض است».
در این جا این سوال مطرح میشود که آیا رژیم صهیونیستی هم مثل آمریکا و فرانسه با اعتراضات مردمی و نافرمانیهای مدنی شکننده روبرو خواهد شد؟
در خواست برای نافرمانی مدنی در اراضی اشغالی در حالی مطرح شده است که این روزها هزاران نفر در اعتراض به فساد مالی و مدیریت همه گیری کووید 19 توسط دولت و پیامدهای آن در قدس و تل آویو تظاهرات کردهاند.
روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس یکشنبه نوشت همزمان با اعمال محدودیت های جدید در برابر ظهور دوباره همه گیری که بر اقتصاد نیز تاثیر گذاشته است ، اعتراضات طی روزهای اخیر تشدید شده است. معترضان دولت را به دور بودن از واقعیت متهم می کنند.
نخستین تظاهرات در قدس در برابر محل اقامت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برگزار شد. وی در سه پرونده به فساد مالی، کلاهبرداری و سوء استفاده از اعتماد متهم است. صدها معترض پلاکاردهایی با شعار «دموکراسی» و «دروغگو» در دست داشتند. در تل آویو هم هزاران معترض به سوی پارک چارلز کلور حرکت کردند تا به نحوه مدیریت بحران بهداشتی و اقتصادی اعتراض کنند. این در حالیست که یک روز قبل محدودیت جدیدی برای مهار شیوع ویروس در این شهر اعمال شد.
مقامات رژیم صهیونیستی جمعه اعلام کردند به منظور جلوگیری از قرنطینه کامل به دلیل افزایش شدید شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا مغازه های غیر ضروری و مکان های عمومی در طول آخر هفته تا زمان صدور حکم جدید تعطیل خواهند بود. اوایل ژوئیه هم محدودیت های دیگری در این زمینه اعمال شده بود.
در اراضی اشغالی که نه میلیون نفر جمعیت دارد با لغو قرنطینه شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا افزایش یافت. میزان بیکاری هم در ماههای اخیر افزایش یافته است و به بیش از 20 درصد رسیده است. رژیم صهیونیستی به طور رسمی از آلوده شدن 49 هزار نفر به ویروس کرونا خبر می دهد که 400 مورد آن به مرگ منجر شده است.
یائیر لاپید رئیس حزب «آینده ای هست» یکی از احزاب مخالف دولت, گفت اگر نتانیاهو استعفا کند طی دو روز «دولت فوق العاده واقعی» تشکیل خواهد شد بی آنکه نیازی به برگزاری انتخابات جدید باشد.
به گزارش شبکه 12 تلویزیون اسرائیل, لاپید در نشست فراکسیون حزبش در کنست افزود «همه فراکسیونها متحد شوند, هیچ نیازی به برگزاری انتخابات نیست».
---------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی