مراسم ارسال تجهیزات به استانهای حاشیه زاگرس
بازگشت جنگل آق مشهد به منابع طبیعی
وضعیت اراضی جنگل آق مشهد مازندران با همکاری و همراهی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به زودی به صورت منابع طبیعی باز خواهد گشت و کاملا از این اراضی حفاظت خواهیم کرد.
آقای مسعود منصور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اختلاف سازمان جنگلها و اوقاف بر سر اراضی بخشی از جنگلهای هیرکانی استان مازندران به نام جنگل آق مشهد که خبر آن چند روز گذشته در رسانهها مطرح شد افزود: خوشبختانه با سازمان اوقاف و امور خیریه همکاری و توافقنامه خوبی داریم و موارد اختلافی نیز بر اساس آیین نامه مشترک مصوب هیئت وزیران و تبصرههای الحاقی قانون برطرف میشود.
وی افزود: برخی موارد اختلافی مربوط به قبل از توافقنامه دو دستگاه یا خارج از توافقنامه اتفاق میافتد که هر دو سازمان معتقد به حل و فصل آنها هستند.
به گفته رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، هم این سازمان و هم اوقاف معتقدند که جنگل جزو منابع طبیعی و انفال عمومی است و با همراهی اوقاف، بزودی جنگل آق مشهد مازندران نیز به منابع طبیعی کشور ملحق خواهد شد.
اراضی ملار دماوند سند منابع طبیعی دارند
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: به مردم اطمینان میدهیم که اراضی منطقه ملار دامنه دماوند جزو اراضی ملی و متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران است و به هیچکس اجازه تغییر و تبدیل آن را نخواهیم داد.
آقای بهمن افراسیابی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود: اراضی ملار ملی است و ملی خواهد ماند و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم بر این موضوع صحه گذاشته است.
وی افزود: اختلاف بر سر این اراضی مربوط به ۱۲ سال قبل است، اما روز گذشته جلسهای بین سازمان اوقاف و امور خیریه، منابع طبیعی و سازمان ثبت برگزار شده است و سه دستگاه قول داده اند که این اختلاف حل شود.
به گفته افراسیابی حصول توافق برای حل مشکل وقف این اراضی در مراحل پایانی است و سازمان ثبت نیز اعلام کرده در اولین فرصت، مجددا سند منابع طبیعی این اراضی تثبیت خواهد شد و در سامانه کاداستر هم ثبت میگردد.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها درباره مالکیت این اراضی گفت: البته آنچه در رسانهها مطرح شده است فاصله زیادی با قله دماوند دارد چراکه ما عادت کرده ایم که چهار طرف دماوند را جزو کوه دماوند بدانیم، اما به هرحال این اراضی در مرتعی به نام ملار واقع هستند که در سال ۱۳۴۸ ملی اعلام گردیده و در سال ۱۳۸۰ نیز قاضی کمیسیون ماده واحده بر ملی بودن آن رای داده و قطعیت یافته است و دارای سند اراضی و منابع طبیعی است.
وی افزود: سازمان ثبت تایید کرده است که اوقاف برای این اراضی سند گرفته است، اما با این وجود جای نگرانی نیست چراکه ما با سازمان اوقاف بر سر مسایل بسیار بزرگتر از این هم اختلاف داشته ایم که به توافق رسیده ایم.
افراسیابی افزود: بطور کلی اوقاف دارای مالکیتهایی در سراسر کشور است که با منابع طبیعی تداخل دارد و ما این موارد را در کارگروه مشترکی مطرح و مستندات قانونی و فنی را بررسی میکنیم که اگر سند معتبر و قانونی باشد اراضی به اوقاف برمی گردد و اگر جزو جنگلها و مراتع ملی باشد با همکاری خوب سازمان اوقاف و امور خیریه که بسیار همراه و دلسوزانه این موارد را پیگیری میکند سند آن اراضی به نام دولت تغییر میکند.
وی افزود: در موضوع ملار هم سازمان اوقاف اعلام همراهی کرده است و مردم نباید نگران باشند.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین درباره حریقهایی که اخیرا در منابع طبیعی و بخصوص جنگلهای زاگرس رخ داده است نیز گفت: بر اساس مطالعه دوره ۱۳ سال گذشته، ۸۵ درصد آتش سوزیهای مراتع و منابع طبیعی عوامل انسانی دارد که بخش مهمی از آن غیر عمدی و بخاطر روشن کردن آتش برای پخت و پز یا درست کردن چای توسط دامداران یا شکارچیان و مسافران است، اما پرتاب ته سیگار در این اراضی نیز، جزو علل اصلی حریق در طبیعت به شمار میرود.
به گفته افراسیابی برخی از این حریقها هم جنبه عمدی دارد و ممکن است دو نفر یا دو طایفه بر سر یک مرتع اختلاف داشته باشند و حتی ممکن است عدهای هم برای ناتوان نشان دادن نظام و حتی سازمان جنگلها در کنترل مناطق و مراتع طبیعی، اقدام به ایجاد حریق کنند.
وی افزود: ایجاد آتش سوزی بصورت همزمان در دو طرف جاده یا در مناطق صعب العبور شواهدی هستند که نشان میدهند برخی موارد حریق عمدی بوده است.
به گفته معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها برخی از عوامل ایجاد حریق در استانهایی نظیر کهگیلویه و بویراحمد و فارس شناسایی و بازداشت شده اند و موارد دیگر توسط کارشناسان یگان حفاظت منابع طبیعی در دست بررسی و شناسایی مسببان است.
بازداشت ۶۰ نفر از عوامل ایجاد حریق در منابع طبیعی کشور
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از بازداشت ۶۰ نفر از عوامل ایجاد آتش سوزی در منابع طبیعی خبر داد و گفت: پرونده این افراد که بیشتر در اراضی زاگرس ایجاد حریق کرده بودند در محاکم قضایی کشور در حال رسیدگی است.
سرهنگ علی عباس نژاد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود: در چهار ماه نخست سال، بیش از هزار و ۶۸۰ مورد آتش سوزی در منابع طبیعی کشور رخ داد که ۹۵ درصد آنها عامل انسانی داشت.
وی افزود: در سالهای گذشته برخی از حریقها بصورت سهوی رخ میداد، اما امسال درصد زیادی از این موارد مشکوک به عمدی بودن حریق بود و به همین خاطر نیروهای خود را برای شناسایی و دستگیری عوامل حریقها حساس کردیم و تا این تاریخ ۶۰ نفر از مسببان آتش سوزیهای منابع طبیعی کشور شناسایی و به محاکم قضایی ارجاع شده اند.
به گفته فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور انگیزه خرابکاری در این افراد خیلی متصور نیست، اما گاهی عدهای بخاطر درگیریهای ملکی یا با انگیزه تصرف اراضی و تغییر کاربری ان در آینده چنین کارهایی میکنند و عدهای هم با انداختن ته سیگار یا رها کردن اشیایی که نور را متمرکز میکند یا روشن کردن آتش و رها کردن آن بدون اطمینان از خاموش شدن، موجب ایجاد حریق در منابع طبیعی میشوند.
سرهنگ عباس نژاد همچنین از مردم خواست بیش از گذشته به حفظ منابع طبیعی که میراث گذشتگان است دقت کنند و با احساس مسئولیت، حساسیت بیشتری روی این موضوع داشته باشند.