پخش زنده
امروز: -
وزیر دفاع: در موشکهای بالستیک، با ساخت موشکی با نام «شهید حاج قاسم» به برد بالای ۱۴۰۰ کیلومتر دست یافته ایم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع روز پنجشنبه در مراسم آغاز بهره برداری و رونمایی از دستاوردهای ملی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: پیشرفتهای دفاعی کشور در چهار دهه گذشته با هیچ دوره مشابهی قابل قیاس نیست.
وی افزود: در حوزه صنعت دفاعی که مبنای خوداتکایی نظامی و یکی از ملزومات اصلی استقلال کشور است در سالهای منتهی به انقلاب اسلامی به جز چند کارخانهای که حدود ۳۰ خانواده محصول را تولید میکردند و عملا از نظر عمق فنی بسیار ضعیف بودند و از حوزههای مهمی مثل هوایی، موشکی، پدافندی، فضایی و دریایی بهرهای نداشتند، اما امروز به لطف الهی و در نتیجه تفکر انقلابی و تلاش جهادی برنامه ریزی شده دارای صنعت دفاعی بلوغ یافتهای هستیم که با بیش از ۷۷۰ خانواده محصول ۹۰ درصد حوزه رزم نیروی مسلح را تامین میکند.
وی ادامه داد: در هفت سال گذشته با بهره گیری از زیرساختها و تجربیات قبل، صنعت دفاعی به پیش رفت، در این دوره به ویژه در ۲-۳ سال گذشته، این پیشرفتها با یک جهش و جامعیتی همراه بود به نحوی که در صنعت هوایی، نهتنها جنگنده کوثر بومی را رونمایی کردیم و تحویل دادیم بلکه خط تولید آن افتتاح شد و سه فروند تولید و تحویل شد و تا پایان سال یا اوایل سال آینده سه فروند دیگر هم تحویل خواهد شد.
امیر حاتمی گفت: جت پیشرفته آموزشی یاسین با پلتفرم جدید و بومی، طراحی و ساخته شد، پرواز کرد و اکنون در مرحله ساخت نمونه معیار تولید است. با تولید هواپیمای آموزشی یاسین، A ۹۰ و فجر۳ که در مراحل تستهای عملیاتی هستند چرخه کامل هواپیماهای آموزشی بومی اتفاق خواهد افتاد.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: موتور توربوجت بومی اوج که در ساخت ۹۵ در چنین مراسمی توسط جنابعالی رونمایی شده بود در هواپیمای کوثر مورد استفاده قرار گرفت، همه تستهای عملیاتی خود را با موفقیت پشت سر گذاشت و اکنون به مرحله تولید انبوه رسیده و خط تولید آن امروز با دستور جنابعالی راهاندازی میشود.
امیر حاتمی افزود: در جریان رونمایی آن موتور، قول ساخت موتور توربوفن داده شده بود که این کار باارزش، با نام موتور جهش ۷۰۰ رونمایی میشود. در این موتور که یک موتور پیشرفته است، ساخت پرههای تک کریستال که یکی از حساسترین فناوریها در صنعت هوایی است اکتساب شده و موجب تحولی در کشور و صنعت هوایی خواهد شد.
وزیر دفاع ادامه داد: این موتور، مشابه موتور پهپادهایی است که امروز در کشورهای پیشرفته استفاده میشود به نحوی که در پهپاد متجاوز آمریکایی ار کی یو ۱۷۰ که به غنیمت جمهوری اسلامی ایران درآمد، همین موتور استفاده شده بود.
وی یادآور شد: در حوزه موشکی که بعد اصلی قدرت بازدارندگی کشور و خار چشم دشمنان است علاوه بر پرداختن به کمیت و کیفیت که ۲ مولفه مهم قدرت رزمی نیروهای مسلح است به مولفه مهم افزایش برد.
وزیر دفاع عنوان کرد: البته در ذیل ۲ هزار کیلومتر که مورد نظر سیاست دفاعی جمهوری اسلامی ایران است، توجه ویژهای شده به نحوی که در کروزهای دریایی که با موشک قدیر با برد ۳۰۰ کیلومتر رسیده بودیم امروز با یک جهش واقعی ۲.۵ برابری و با ساخت موشکی با نام مجاهد شهید ابومهدی به برد بالای هزار کیلومتر دست یافتهایم.
امیر حاتمی افزود: در حوزه موشکهای بالستیک سوخت جامد که در عملیاتهای مختلف علیه تروریستهای داعش بعد از اهواز و همچنین علیه جنایتکاران آمریکایی بعد از شهادت شهید بزرگ ایران شهید حاج قاسم سلیمانی کارایی خود را به خوبی نشان دادند، امروز با جهش صددرصدی به برد هزار و ۴۰۰ کیلومتری از ذوالفقار ۷۰۰ کیلومتری رسیدیم که هر دو رونمایی خواهد شد.
وزیر دفاع گفت: در صنعت فضایی کشور که پیشرفتهای بسیار خوبی در ساخت ماهوارهها بلوک انتقال مداری و ایستگاههای دریا و پرتاب ماهوارهها همگام با سازمان فضایی کشور در حال انجام است، بعد از تثبیت قراردادن ماهوارههایی با وزن ۶۰ کیلوگرم در مدار ۲۵۰ کیلومتری، با تمام توام توان برای قرار دادن ماهوارههای ۲۵۰ کیلوگرم در مدار بالای ۴۰۰ کیلومتر حرکت کردهایم و در آخرین پرتاب سیمرغ ارتفاع مداری ۵۴۰ کیلومتر را تثبیت کردیم و با مجموعه کارهای تحقیقاتی مفصلی که در حال انجام هستیم انشاالله تا پایان سال اهداف تعیین شده را محقق میکنیم.
امیر حاتمی خاطرنشان کرد: البته ریلگذاری برای ارسال ماهوارههای با وزن بالاتر و مدارات بالاتر تا مدار ۳۶ هزار کیلومتر انجام شده است.
وزیر دفاع یادآور شد: در پدافند هوایی که با تهدیداتی از ریز پرندههای مهاجم تا هواپیماهای رادار گریز و انواع موشکهای بالستیک و کروز متصور است و دشمنان با سرمایهگذاری سنگین در حال وارد کردن انبوهی از این نوع سلاحها به منطقه هستند هر چند یکی از اهداف مهم آنها چاپیدن سرمایههای ملتهای منطقه و دوشیدن کشورهاست، اما اصل این تهدید جدی گرفته شده است و امروز با داشتن باور ۳۷۳ و سامانه ۱۵ خرداد که هر دو در سال گذشته رونمایی شدند و سامانههای متعددی مانند سوم خرداد و سامانه شهید صیاد، دزفول، نواب و مجید، کارهای محکمی برای حفظ و حراست آسمان کشور انجام شده است.
امیر حاتمی تصریح کرد: در حوزه رزم زمینی رادارها، جنگ الکترونیک، مقابله با تهدیدات سایبری، بیولوژیک، زیستی، تهدیدات شیمیایی که بارها در دفاع مقدس علیه ما و ملتمان استفاده کردند و نیز تهدیدات هستهای که دشمنان دروغگو و فریبکار هر روز بر توان خودشان میافزایند و با دهنکجی به دنیا، وقعی به مخاطرات ناشی از این نوع فعالیتها علیه بشریت نمیگذارند و بیهوده سایر کشورها و به ویژه کشور ما را مورد اتهام قرار میدهند، تمهیدات لازم برای پدافند در مقابله آنها اتخاذ شده و در حال اجراست.
وزیر دفاع گفت: علاوه بر پرداختن به ماموریتهای اصلی با استفاده از ظرفیتهای فناورانه، زیرساختی و انسانی صنایع دفاع، به حل مشکلات کشور اهتمام شده به طوری که در مقابله با بیماری کووید ۱۹، صنایع دفاعی در اولین لحظات اطلاع از سرایت بیماری به کشور با بسیج تمامی امکانات خودشان و ایفای نقش پیشرو در دادن امید به مردم و تامین نیازهای بهداشتی و درمانی به همراه همه اعضای کشور و نیروهای مسلح گامهای بلندی برداشتند.
امیر حاتمی بیان داشت: علاوه بر فعال کردن خطوط تولیدی ماسکهای l ۹۵، سه لایه، مواد ضدعفونی کننده، ساخت آزمایشگاه سطح ۳ برای انیستوپاستورو رازی در تولید ونتیلاتور، تبسنج، لباسهای مخصوص، تجهیزات آمبولانسها و سایر ملزومات اهتمام کردند.
وزیر دفاع تصریح کرد: همینطور در دوره تحریم دشمنان انواع کمکهای فناورانه و صنعتی به بخشهای مختلف، نفت، انرژی، حمل و نقل و خودروسازی تقدیم شده است.
وی خطاب به رییس جمهوری گفت: امروز به رسم سالهای گذشته قبل از رونماییهایی که پیشبینی شده است، یک نمایشگاه از قدرت پهپادی آماده شده که به صورت ویدئو کنفرانسی مورد بازدید جنابعالی و ملت ایران قرار خواهد گرفت. به حول و قوه الهی طبق اذعان موسسات مختلف بینالمللی، جمهوری اسلامی در این حوزه از جایگاه بالای رتبه پنجم تا هفتم دنیا برخوردار است.
وزیر دفاع خطاب به رییس جمهوری اظهار داشت: لازم است در حضور جنابعالی و ملت عزیزمان و فرماندهی معظم کل قوا به این نکته اشاره کنم که همه فعالیتهایی که اجمالا به آنها اشاره کردم، با مشارکت موثر بخشهای خصوصی، عمومی و دولتی، به ویژه دانشگاه، شرکتهای دانش بنیان جهادهای خودکفایی و قطعهسازان کشور انجام شده است که همین جا از همه آنها و از توجه جنابعالی و حضار قدردانی میکنم.