بوم گردی با صفا در دریاچه فراخین
دریاچه فراخین در نزدیکی روستای ویسر، و درمیان درختان سر به فلک کشیده واقع شده است.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ دریاچه یا تالاب فراخین با طول ۱۳۰ متری و عرض ۳۵ متری در میانه جاده جنگلی نوشهر به بخش کُجور واقع شده است. این دریاچه بکر در موقعیتی دور از دسترس و در دل جنگل پنهان است و با وجود مسیر خاکی، نیمی از سال راهش هموار نیست.
شهرستان نوشهر از شهرهای بندری مازندران است که در غرب این استان قرار دارد و از غرب به شهرستان چالوس، از شرق به شهرستان نور، از شمال به دریای خزر و از جنوب به رشته کوههای البرز منتهی میشود. نوشهر با تهران از طریق شهر چالوس و جادهی کندوان حدود ۲۰۰ کیلومتر و با مرکز استان یعنی ساری حدود ۱۶۴ کیلومتر فاصله دارد.
در این شهر ساحلی میتوانید جاذبههای مختلف و متعدد، از جاذبههای طبیعی گرفته تا فرهنگی و تاریخی ببنید و با هر سلیقهای که باشید از سفر به نوشهر پشیمان نخواهید شد. سواحل زیبا، جنگلهای انبوه، رودخانههای خروشان، روستای سرسبز «سنگ تجن» و چشمه «گردو»، منطقهی تاریخی «کجور»، موزهی «کندلوس» در روستایی به همین نام، موزهی «بندر نوشهر» که تنها موزهی تخصصی دریایی شمال کشور است، منطقهی نمونهی گردشگری «سیترا» با امکاناتی، چون رستوران دریایی، پیست کارتینگ، اتوبوس دریایی و... از مکانهای دیدنی این شهر است.
اما از تماشاییترین جاهای دیدنی نوشهر و از مکانهای طبیعی زیبای این شهر دریاچهی افسانهای فراخین و آبشارهای رویایی دارنو هستند که در اعماق جنگلهای این منطقه و در نزدیکی یکدیگر جای گرفتهاند. در ادامه با فراخین و دارنو بیشتر آشنا میشوید.
در مسیرتان به سوی فراخین و دارنو به دوراهیای خواهید رسید که یکی شما را به دیدن مردابی زیبا و پنهان، در میان درختان جنگلی دعوت میکند و دیگری شما را به تماشای آبهای خروشان از میان صخرهها و سنگها فرا میخواند و میمانید که ابتدا به دیدن کدامیک بروید. در اینجا، کجارو اول بهسمت فراخین راهی میشود. دریاچهای که با دیدن آن در هر فصل و زمانی، غرق در شگفتی آن خواهید شد و سپس شما را بهسمت آبشارگردیای بهیادماندنی در آن سوی دوراهی میبرد.
در نزدیکیهای فراخین و وقتی از جنگل بیرون میروید رودخانهای قرار دارد که دیدنیست، اما بعد از دیدن همه اینها چند جای دیگر هم هست که بد نیست به آنها هم سر بزنید:
آبشار دارنو: آبشار دارنو که مجموعهای از ۷ آبشار کوچک و بزگ است در نزدیکی فراخین قرار گرفته. شما در مسیرتان برای رسیدن به این آبشار اول یک آبشار کوچک میبینید و بعد نیم ساعت میرسید به آبشار دوم که بلندترین آبشار در بین هفتتاست.
مسیر رسیدن به دارنو: برای رسیدن به این آبشار باید از سمت چالوس وارد کمربندی نوشهر بشوید و مسیرتان را تا جاده معدن سنگ نوشهر ادامه بدهید. از این منطقه باید راه دریاچه فراخین را در پیش بگیرید. بعد از رسیدن به دو راهی، وارد مسیر سمت راست بشوید. ادامه راه از اینجا تا ورودی آبشار مسیر پیادهروی دارد. این مسیر از کنار رودخانه میگذرد.
روستای کندلوس: این روستا، روستایی ۴۰۰۰ هزار ساله است که دیدنیهای زیادی را در خودش دارد. اینطور معروف است که کندلوس تمیزترین روستای ایران است و از کثیفی و آلودگی در آن خبری نیست. چشمه و آبشار دارد و موزه گیاهان دارویی و راههای سنگفرش شده و خانههایی خشتی و سنگی. ۱۲ آبان مراسم سیزده شو که مراسمیست به مناسبت پیروزی کاوه بر ضحاک در این روستا برگزار میشود.
برای رسیدن به کندلوس: وارد محور کرج چالوس شوید.۷ کیلومتر بعد از مرزن آباد، دوراهی کجور را میبینید که بعد از ورود به آن و طی ۴۲ کیلومتر مسیر کوهستانی به روستای کندلوس میرسید.
دریاچه ارواح: در ۱۲ کیلومتری نوشهر، دریاچه ارواح یا ممرز قرار گرفته. دریاچه ممرز، دریاچهای بکر و عجیب است که در دل جنگل قرار گرفته و تنه خشک درختها از آن بیرون آمده و مرموزش کرده.
برای رسیدن به دریاچه ارواح: از مسیر نور به نوشهر بروید و در کیلومتر ۱۲، بعد از گذشتن از جاده ونوش، وارد جاده فرعی روستای چلندر و صلاح الدین کلای سفلی بشوید. بعد از گذشتن از روستا، به محیط بانی منطقه میرسید که در آن جا باید حتما برای ورود به منطقه با مسئولان محلی همانگ کنید. بعد از محیط بانی، جاده شمالی را به طول ۱۰ کیلومتر ادامه بدهید تا به تابلوی دشت و بند ممرز، وارد جاده فرعی بشوید.
مرداب هسل: یکی از مناطق بکر شمال ایران، مرداب هسل است. این مرداب در هر فصلی به یک رنگ درمیآید و آبش از دل خودش میجوشد. منطقهای تماشایی در دل جنگل.
راه رسیدن به مرداب هسل: مرداب هسل در ۱۵ کیلومتری مرزن آباد واقع است، ولی راه فرعیای که شما را به مرداب میرساند ۵ کیلومتر بعد از مرزن آباد جدا میشود. مسیر روستای چنس، تابلوی مشخصی در جاده ندارد. ولی جایی که قرار است وارد فرعی چنس شوید از زیر اتوبان راه دسترسی محلی گذاشته اند. بعد از طی مسیری و عبور از جادهای وارد جنگل میشوید تا اینکه در یک دو راهی مسیر رفتن به مرداب جدا میشود.
طبیعت در هر فصلی زیباییهای خودش را دارد و دریاچه فراخین نیز با گردشِ فصول، زیباییهای منحصربهفردش را به نمایش میگذارد. اما به طور کلی، فصلهای بهار، به خصوص از اول اردیبهشت تا تابستان بهترین زمانها برای بازدید از دریاچه فراخین هستند. در این بازهی زمانی، دریاچه فراخین بسیار پرآب است. البته دریاچه فراخین پاییز زیبایی هم دارد؛ در این فصل، تغییر رنگِ برگ درختان زیبایی متفاوتی را به این دریاچه میبخشد که تماشای آن خالی از لطف نیست. اما بازدید از دریاچه فراخین را در فصل زمستان توصیه نمیکنیم، چرا که بخشی از مسیرِ دریاچه فراخین جادهی خاکی است و بارش برف دسترسی به این دریاچه را دشوار میسازد. اگر هم دوست داشتید در زمستان به این دریاچه بروید، زنجیر چرخ را فراموش نکنید و در ضمن، با باد لاستیک کم حرکت کنید.
دسترسی به این دریاچه از جاده چالوس امکان پذیر خواهد بود، بعد از گذشتن از مرزن آباد در سمت راست، در جاده کمربندی چالوس به نوشهر جادهای فرعی به چشم میخورد، با ادامه این مسیر به روستای دلسم و بعد از آن روستای ویسر خواهید رسید. در ادامه این جاده به یک جاده خاکی معدنی میرسید. پس از عبور از رودخانههای کم عمق به جادهای خاکی به طول تقریبا ۴۰ کیلومتری میرسید که شما را به سمت دریاچه فراخین هدایت میکند. البته قبل از رسیدن به آن ۵ دوراهی در پیش دارید.