مدیرکل اداره بین المللی مهاجرت
اتحادیه اروپا باید دسترسی مهاجران به واکسن کرونا را فراهم کند
مدیرکل اداره بین المللی مهاجرت تاکید کرد اتحادیه اروپا باید با اتخاذ تدابیری مناسب، دسترسی مهاجران را به واکسن آتی کووید ۱۹ میسر کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، مدیرکل اداره بین المللی مهاجرت، روز پنجشنبه تاکید کرد: اتحادیه اروپا باید با اتخاذ تدابیری مناسب، دسترسی مهاجران را به واکسن آتی کووید ۱۹ میسر کند.
آنتونیو ویتورینو، مدیرکل اداره بین المللی مهاجرت اعلام کرد: شرایط مهاجران در حالت عادی نیز شکننده و نامناسب است؛ بنابراین کشورهای اروپایی باید از همین حالا برای تضمین دسترسی مهاجران به واکسن کووید ۱۹ تدابیر لازم را به کار گیرند.
او که در کنفرانسی ویدئویی با موضوع مهاجرت و پناهندگی در اروپا سخن میگفت، خاطر نشان کرد: یکی از چالشهای بزرگی که کشورهای اروپایی در دوره همه گیری کرونا با آن روبرو شده اند، تضمین دسترسی به واکسن کووید ۱۹ برای همه شهروندان خود و همچنین همه مهاجران، آوارگان و پناهجویانی است که در خاک آنها به سر میبرند. مدیر کل اداره بین المللی مهاجرت افزود: فقط مسئله حمایت از حقوق مهاجران نیست بلکه در این جا مسئله تامین امنیت بهداشتی است که سلامتی و رفاه کلیه شهروندان کشورهای اروپایی به آن بستگی دارد.
وی همچنین از همه کشورهای اروپایی که مذاکرات دشواری را برای اصلاحات سیاستهای مهاجرتی خود مطابق با پیشنهاد کمیسیون اروپا آغاز کرده اند، درخواست کرد برای نجات مهاجران و پناهجویانی که در دریاها دچار مشکل میشوند یک سازوکار موثر و پایدار به اجرا گذارند تا حوادث مرگباری که در ماهها و هفتههای اخیر در آبهای اروپا شاهد بوده ایم، دیگر تکرار نشود. او افزود: لیبی که از سال ۲۰۱۱ و پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی، دستخوش هرج و مرج و ناامنی شده است، مکان مناسب و امنی برای پیاده کردن مهاجران غیرقانونی نیست. مهاجران غیرقانونی در این کشور در شرایطی اسفبار که با ابتداییترین الزامات انسانی جور در نمیآید، زندگی میکنند.
همه گیری کرونا مشکلات و چالشهای مهاجرت را تشدید کرده است. این مشکلات، منطقه ساحل آفریقا را در آستانه انفجار قرار داده است. شمار مهاجران غیرقانونی آفریقایی که بدون توجه به خطرات تلاش میکنند خود را به مجمع الجزایر قناری در اقیانوس اطلس برسانند، روز به روز افزایش مییابد. با توجه به توافقنامههایی که برای مقابله با مهاجرتهای غیرقانونی در دریای مدیترانه میان اتحادیه اروپا، لیبی و مغرب منعقد شده است، مهاجران غیرقانونی آفریقایی برای رفتن به اروپا مسیر دریای مدیترانه را رها کرده اند.
پنج سال پس از بحران مهاجرت که در سال ۲۰۱۵ شکل گرفت، کمیسیون اروپا سپتامبر گذشته، اصلاحاتی در زمینه مهاجرت پیشنهاد کرد. این اصلاحات، مبتنی بر سازوکار همبستگی اجباری با کشورهایی مثل یونان، ایتالیا و اسپانیا است که برای مهاجران غیرقانونی، دروازه ورود به اروپا محسوب میشوند. با این حال مذاکرات و چانه زنیها میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره این پرونده حساس و اختلاف برانگیز، طولانی و دشوار خواهد بود. پیشنهادهای ارائه شده توسط کمیسیون اروپا در این زمینه با تردید و مخالفتهای مجارستان، لهستان و جمهوری چک روبرو شده است. اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا در کنفرانس ویدئویی مهاجرت تاکید کرد: هر یک از کشورهای اتحادیه اروپا باید بدون استثنا از دیگر اعضایی که به علت روبرو شدن با موج مهاجرتهای غیرقانونی تحت فشار قرار گرفته اند، حمایت کند. این مقام اروپایی افزود: در زمینه مهاجرت، هیچ راه حلی وجود ندارد که بتواند همه کشورهای عضو را راضی نگاه دارد؛ بنابراین ما باید در این زمینه با یکدیگر کنار بیاییم و سازش کنیم تا بتوانیم در مسیر حل مشکلات پیش برویم.