پخش زنده
امروز: -
تاکنون هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی در مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهادکشاورزی استان گفت:در حال حاضر هزارو ۴۰۰ گونه گیاهی در مناطق مختلف استان شناسایی شده است که کشت ۳۹۸ گونه گیاه دارویی، عطری و ادویهای در استان انجام میشود.
اعظم شیخ سامانی افزود:سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان هزارو ۷۰۰هکتاراست که ازاین مقدار ۲۵۹ هکتار زیرکشت زعفران، ۴۷۰ هکتار زیر کشت موسیر، ۵۷۰ هکتار تحت کشت گل محمدی، ۲۶۴ هکتار به کشت سیاهدانه اختصاص دارد و مابقی هم مساحت زیرکشت سایر گیاهان دارویی موجود در استان محسوب میشود.
وی گفت:بیشتر مساحت زیرکشت گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری متعلق به زعفران، موسیر، گل محمدی و سیاهدانه است که هرکدام از این گیاهان دارای زمان کشت متفاوتی هستند، برای مثال کشت زعفران از اواخر مرداد و اوایل شهریور انجام میشود.
وی افزود:کشت موسیر هم در ماههای مهر و آبان انجام میشود و گل محمدی دارای کشت پاییزه و بهاره است، همچنین زمان کشت سیاهدانه باتوجه به منطقه و اقلیمهای متفاوت موجود در چهارمحال و بختیاری از آذرماه آغاز میشود و تا اسفند هم ادامه پیدا میکند، سایر گیاهان دارویی نیز دارای کشت بهاره هستند و بهصورت کشت نشایی انجام میشوند.
شیخ سامانی تصریح کرد: امکان کشت گیاهانی خوراکی و دارویی مانند زعفران، گل محمدی، سیاهدانه و موسیر در اکثر شهرستانهای چهارمحال و بختیاری وجود دارد، اما تعدادی از این گیاهان در برخی مناطق استان سطح زیرکشت بیشتری دارند.
وی افزود:برخی از گیاهان دارویی چهارمحال و بختیاری به سایر استانهای کشور ارسال میشوند، برای مثال با توجه به کامل بودن زنجیره کشت، تولید و سایر موارد مربوط به گل محمدی در استان امکان ارسال این محصول به استانهای دیگر مانند اصفهان و یزد فراهم شده است، همچنین در مزارع بزرگ گل محمدی در استان نیز کار گلابگیری و خشک کردن محصول نیز انجام میشود
شیخ سامانی افزود: تیموکینون، مهمترین ماده موثره موجود در سیاهدانه است و به همین دلیل میتوان از این محصول برای تولید انواع داروهای ضدتشنج استفاده کرد، همچنین با روغنکشی از سیاهدانه میتوان این روغن را در موارد تغذیهای و دارویی مورد استفاده قرار داد.