پخش زنده
امروز: -
با انجام یک مطالعه متاآنالیز شیوع اختلالات عملکرد تیروئید در زنان باردار ایرانی بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازمعتقدند: بارداری اثرات فیزیولوژیکی عمیقی بر عملکرد غده تیروئید دارد. در دوران بارداری، اندازه غده تیروئید افزایش مییابد. علاوه بر این، بارداری یک وضعیت استرسزا برای غده تیروئید است که در نتیجه، در زنان با ذخیره محدود تیروئید یا کمبود ید، کمکاری تیروئید ایجاد میشود.
دکتر مرضیه شریف میگوید: زنان باردار مبتلا به کم کاری تیروئید در معرض خطر افزایش عوارضی مانند سقط مکرر بارداری، مرگ نوزاد، پره اکلامپسی، جدا شدن جفت، فشار خون بارداری، دیابت بارداری، وزن کم نوزاد هنگام تولد، زایمان زودرس، مرگ جنین داخل رحم و ... هستند. کمکاری تیروئید در دوران بارداری، اثرات منفی بر مادر و جنین دارد و درمان یا عدم درمان مادران میتواند بر رشد ذهنی آینده فرزندان آنها تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: با توجه به وفور مشکلات کمکاری تیروئید در زنان باردار و تاثیر آن در جنین و نوزادان و اهمیت پایش آن در زمان بارداری، لازم است که تشخیص زودهنگام و شیوع آن بررسی شود.
بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با انجام یک مطالعه متاآنالیز، شیوع اختلالات عملکرد تیروئید را در زنان باردار ایرانی بررسی کردند. در این مطالعه ۱۹ مقاله که دارای معیارهای مشخصی بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. در این مقالات ۱۷ هزار و ۶۷۰ زن باردار ارزیابی شده بودند.
بیشتر بخوانید :خانمهای باردار هرچه سریعتر برای تزریق واکسن اقدام کنند
نتایج این متاآنالیز شیوع بالای اختلالات تیروئید، بهویژه کمکاری تیروئید را نشان داد. تصمیم در مورد توصیه برای غربالگری تیروئید در دوران بارداری برای همه زنان هنوز مورد بحث است، زیرا باید اثرات مثبت درمان بر نتایج حاملگی را تضمین کرد. از سوی دیگر، شواهد در مورد تأثیر غربالگری تیروئید و درمان اختلالات تیروئید بر پیامدهای بارداری هنوز کافی نیست. با این وجود، درصد زیادی از پزشکان عمومی، متخصصین زنان و زایمان در ایران، روشهای غربالگری را انجام میدهند.