پخش زنده
امروز: -
استاندار هرمزگان گفت: بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان در بخش اعتبارات، بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان در بخش تسهیلات و یک میلیارد دلار هم در بخش ارزی در سفر رئیس جمهور برای هرمزگان مصوب شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خلیج فارس، مهدوی دوستی در گفتگوی خبری صداوسیمای خلیج فارس گفت: این سفر ۱۴۵ مصوبه داشت و ۶۶۰ طرح هم مشمول تسهیلات حمایتی شد که نشان از نگاه ویژه رئیس جمهور به استان هرمزگان است.
به گفته دوستی، مهمترین سرفصلهای مصوبات این سفر تمرکز ویژه بر شیلات و کشاورزی، گازرسانی و زیرساختهای راهها و تامین آب شهرها و روستاهای استان هرمزگان بود.
استاندار هرمزگان در خصوص ساخت پل خلیج فارس هم گفت: در این خصوص دو جلسه برگزار شد که مقرر شد ساخت این پل بصورت تهاتر با نفت انجام شود.
دوستی افزود: برای ساخت این پل ۲۸۰ میلیون یورو اعتبار نیاز است که در بخش اول ۱۰۰ میلیون یورو دیده شده که با آن میتوانیم طرح را به پیش ببریم.
وی گفت: اگر مصوبات این پل در وزارت نفت و شورای اقتصاد تصویب شود عملیات ساخت آن تا قبل از سال آغاز میشود.
استاندار هرمزگان در خصوص ساخت منازل آسیب دیده از زلزله دو ماه پیش فین هم گفت: با قول مساعد رئیس جمهور برای تامین اعتبار، بخشی از خانههای مردم را تا آخر بهمن و بخش دیگر را تا آغاز سال ۱۴۰۱ تحویل میدهیم.
به گفته دوستی اعتبار ساخت این منازل تامین شده است و آماده واریز آن به حسابهای استان هستیم.
وی در پاسخ به این سوال مجری که هرمزگان غنی است، ولی از لحاظ شاخص فقر و فلاکت در رتبههای اول کشور قرار دارد گفت: عوامل فقر در هرمزگان را باید در ارکان مختلفی جستجو کرد که کمبود زیرساختها همچون آب یکی از آن هاست.
استاندار هرمزگان گفت: قبل از بارشها چندصد روستا در هرمزگان با تانکر آبرسانی میشد که انرژی زیادی از استان میگیرد و در تلاشیم با توجه به قول مساعد وزیر نیرو این مشکل را برطرف کنیم.
دوستی افزود: برخی مشکلات در برنامههای اشتغال هم فقر را تشدید کرده و با توجه به اینکه صنایع بزرگ مقیاس نسبت سرمایه گذاری به اشتغال بالایی دارد در نتیجه کمک زیادی به اشتغال نمیکند.
بیشتر بخوانید؛ رئیس جمهور: توسعه هرمزگان باید با توجه به فرهنگ اصیل استان باشد
وی گفت: در صنایع بزرگ به ازای هر یک میلیون دلار سرمایه گذاری تقریباً یک شغل ایجاد شده است.
استاندار هرمزگان چالش محدودیت بکارگیری بومیها را نیز از دیگر مسائل پیش روی استان دانست و گفت: در خصوص این موضوع با دستور و تاکید رئیس جمهور مبنی بر اولویت بکارگیری نیروهای بومیِ استان هرمزگان، امیدواریم اتفاقات خوبی رقم بخورد.
دوستی نبود زنجیره پایین دستی و زنجیره ارزش صنایع بزرگ در هرمزگان را مشکل دیگر استان دانست و گفت: به عنوان مثال در صنعت فولاد در بخشهای ابتدایی همچون شمش متوقف شده ایم درحالیکه این تولیدات میتواند به ورق و لوله و زنجیره پایین دستی تبدیل شود و ارزش افزوده بالایی رقم بزند.
وی گفت: برنامههای خوبی برای رفع فقر در استان درنظر گرفته شده است و تمرکز بر ۱۳۰ روستا و ۴۶ محله حاشیهای استان هم جز برنامههای است که امیدواریم با تامین منابع لازم بتوانیم با تمرکز بر محلات فقیر نشین بخشی از مشکلات آنها حل شود.
استاندار هرمزگان افزود: مردم هرمزگان از قدیم یک شغل تاریخی در زمینه صید و صیادی و تجارت داشتند و اکنون اتفاقاتی که در حوزه صیادی افتاده، چالشهایی را در خصوص ذخایر آبزیان ایجاد کرده است.
دوستی گفت: بر اساس مصوبات این سفر، به استان اختیاراتی برای ساماندهی این وضعیت داده شده و تصمیم گرفتیم سه مرکز جایگزینی ذخایر دریایی در سه نقطه استان ساخته شود که این موضوع میتواند به تقویت ذخایر آبزیان کمک کند.
وی ساماندهی شناورهای غیرمجاز صیادی را از دیگر تصمیمات عنوان کرد و گفت: مجاز شدن بخش زیادی از شناورهای بدون مجوز نیز میتواند کار صیادی را برای مردم هرمزگان راحتتر کند و باید در جهت انضباط بخشی به شناورها گام برداریم.
استاندار هرمزگان گفت: اکنون تمرکز جمعی در استان بر پیشرفت دریامحور شکل گرفته است و نماینده، ولی فقیه در هرمزگان و همه نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شواری اسلامی هم در این مورد هم نظر و هم صدا هستند.
دوستی در خصوص الزام صنایع بزرگ برای ایفای مسئولیت اجتماعی هم گفت: اولین الزام به صنایع برای ایفای مسئولیتهای اجتماعی، تکمیل صنایع پایین دستی است و باید خوشههای صنعتی و خدماتی را از داخل استان استفاده کنند.
وی افزود: حتی نان و لباس کار برای صنایع هم از بیرون استان تامین میشود و این صنایع مالیات را در بیرون استان پرداخت میکنند.
استاندار هرمزگان گفت: هم در بحث انتقال حسابها و هم در پروندههای مالیاتی، حق آلایندگی و استفاده از ظرفیتهای درون استانی رئیس جمهور دستورات صریحی دادند و کار نظارت هم بر عهده استانداری هرمزگان گذاشته شده است.