پخش زنده
امروز: -
مراسم پخت آش آیینی "کشکک" در تکیه خالصی پاوه در کرمانشاه به مناسبت عید سعید فطر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، کشکک؛ آشی با قدمت ۱۲۰ سال در پاوه است که هرساله در شب عید فطر با مشارکت مردم شهر در تکیه خالصی این شهر پخت و در روز عید توزیع میشود.
عزیز مصطفایی کارشناس میراث ناملموس میراث فرهنگی کرمانشاه گفت: کشکک نوعی آش قدیمی است که هرساله در شب اعیاد قربان و فطر در تکیه خالصی پاوه پخت میشود.
وی با بیان اینکه کل مواد مورد نیاز برای پخت این آش از محل نذر و نذورات مردم تامین میشود، افزود: گندم، گوشت و قلمه گوسفندی مواد اصلی برای پخت این آش هستند.
مصطفایی گفت: قدمت پخت این آش در پاوه به حدود ۱۲۰ سال قبل برمیگردد که از تکیه طالبانی کرکوک عراق وارد روستای نجار شد.
وی افزود: این آش از غروب روز قبل از عید بارگذاری میشود تا صبح عید پخته و بین تمام مردم شهر توزیع خواهد شد.
مصطفایی با اشاره به تقدس این آش در بین مردم پاوه، گفت: این آش در مکانی مقدس پخت میشود و برای مردم قداست دارد و حوزه نفوذ آن تا تهران و کردستان و حتی عراق رفته و برای مردمی که درخواست دارند، از آن ارسال میکنند.