پخش زنده
امروز: -
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران گفت: هنر روایت، هنر غبارروبی از حقایق، مطابق با فطرتهای حقیقت طلب است که به بصیرت میانجامد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، حجت الاسلام «محمدمهدی شریف تبار» در دوره روایتگری حماسه عاشورا ویژه اربعین حسینی با حضور مبلغان خانم وآقا به صورت حضوری و مجازی درساری افزود: روایتگری نوعی از تبلیغ تخصصی و ارتباط ویژه با مخاطب است.
وی افزود: روایتگری، خوراک معنوی دادن به مخاطب و اصل بر تشخیص، تکریم و تسهیل است و از لوازم آن میتوان به مبحث اخلاص، سواد و اطلاعات، سلیقه و هنرمندی، سلامت، احترام به مخاطب، ساده زیستی معارف، تشبیه و تمثیل، را نام برد.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان، بیان داشت: در روایتگری درایت عمیق یعنی فهم عمیق، دقیق و جامع معارف، روایت بلیغ یعنی انتقال بلیغ، زیبا و هنرمندانه معارف و همچنین رعایت دقیق یعنی حافظت و پاسداری از معارف، محقق میشود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران مخاطب شناسی، انتخاب سوژه و یا موضوع، مسئله یابی و تعیین زاویه دید را از لوازم مهم روایتگری عنوان و تصریح کرد: در روایتی به فرموده امام رضا (ع)، بیان روایت و قصه به طرز درست و واقعی از سیره زندگی اهل بیت علیهم السلام در ترویج معارف الهی و نزدیک شدن به روش خاندان عصمت و طهارت بسیار مؤثر است.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام شفیعی استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تاکید امام خامنهای بر جهاد تبیین و تذکر معظم له به روحانیون مبنی بر اول دانستن شأن تبلیغ نسبت به سایر شئون روحانیت، روایتگری را در امر تبلیغ روشی هنرمندانه و بسیار اثر گذار دانسته و برجستهترین راوی تاریخ را خداوند متعال دانست که در قرآن به روایت تاریخ پرداخت.
وی در ادامه با اشاره به تعاریف روایتگری چند رسانهای، این نوع روایتگری را که با تکیه بر تصاویر اجرا میگردد، روشی برتر عنوان کرد و بیان داشت: تولید محصولات چند رسانهای که به صورت نرم افزار کامپیوتری در روایتگری استفاده میگردد، از جمله محصولاتی است که در جشنواره تبلیغی لقمان حکیم حوزه علمیه قم حائز رتبههای برتر شد.
وی در ادامه با معرفی برخی از این نرم افزارها مانند نرمافزارهای، عطر بهشتی، کعبه تا کوثر، امام رئوف، غدیر، ۵۷ ریشتر، عبور از خاکریزها و غیره، به معرفی و بیان محتوای نرم افزار حماسه عاشورا، و نحوهی روایتگری مبتنی بر این نرم افزار آموزشی پرداخت.
حجت الاسلام شفیعیان در ادامه با توجه به نزدیکی ایام اربعین حسینی و حضور برخی از مبلغین و مبلغات در تبلیغ این ایام و پیاده روی راهپیمایی اربعین، روایتگری بخش اربعین از نرمافزار حماسه حسینی معرفی و با اجرای این روایت در این جمع عملاً کارگاه روایت اربعین نیز برگزار شد.
حجت الاسلام علیجان زاده یکی دیگر از اساتید حوزههای دوره به تلاشهای حاج قاسم سلیمانی در حفاظت از معارف شیعی و ترویج شعائر دینی کم نظیر بود.
وی به روایتهایی از دغدغههای سردار شهید سلیمانی برای برپایی روضههای عزاداری و اصرار بر اعزام مبلغین در میدانهای نبرد برای تقویت باورهای اعتقادی اشاره کرد و بیان داشت: حاج قاسم فقط یک ژنرال یا فردی نظامی نبود بلکه تلاش این شهید برای ترویج معارف الهی و حراست از باورهای اعتقادی با استفاده از طرفیتهای تبلیغی و توسل به ذوات مقدسه دوچندان بود.
وی خاطرنشان کرد: فرصت اربعین زمینهای برای بیان روایتهای درست عاشورایی و فرهنگ و معارف اصیل شیعی است که منتهی آن ظهور است.