پخش زنده
امروز: -
کارشناس لبنانی گفت: جنگ اگر متوقف شود، نخستین قربانی بعد از جنگ و طوفان الاقصی، خود نتانیاهو خواهد بود به همین دلیل میخواهد این جنگ را طولانیتر کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه جهان امروز شبکه خبر با موضوع جنجال صهیونیستها با حمله به نهادهای جهانی در گفتگویی تصویری میزبان حسن حیدر؛ کارشناس لبنانی در لبنان بود.
سؤال: بعد از نسل کشی در غزه و محاصره این منطقه، حالا شاهدیم صهیونیستها به جای این که تدابیر خواسته شده از سوی دیوان لاهه را عملیاتی کنند، شروع کردند به حمله و اتهام زنی به سازمان جهانی بهداشت و همین طور آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای فلسطینیان، متعاقب این حملات حالا کشورهای غربی همراهی کردند با صهیونیستها کمکهای انسانی خود را به مردم غزه قطع کردند. این در حالی است که سازمان پزشکان بدون مرز یک جمع بندی داشته است امروز، گفته دیگر هیچ نظام بهداشت و درمانی در غزه وجود ندارد. چرا صهیونیستها و حامیان آنها در چنین شرایطی دنبال سخت کردن محاصره غزه و قطع همین کمکهای اندک هستند؟
حسن حیدر؛ کارشناس لبنانی: چیزهایی که در گزارش هم دیدیم، این جنگ کلاً با مدیریت آمریکا اتفاق میافتد. صهیونیستها که در حال پیشروی در جنوب غزه و مناطق شمال غزه که آمدند و اشغال کردند، همه زیرساختها را از بین بردند، اعم از مدارس، مخصوصاً بیمارستان و اینها توقع دارند که روی مردم فلسطین یک فشاری بیاورند که این فشار بتواند منتقل شود به گروههای مقاومت و مبارزان فلسطینی، این ایستادگی فوق العاده که در غزه میبینیم.
در نوار غزه حدود دو میلیون و ۴۲۰ هزار نفر زندگی میکنند. در شمال غزه تا کنون حدود ۷۰۰ هزار نفر در شرایطی سخت که الآن زمستان است، چند طوفان، یک طوفان اخیر که بارندگی شدیدی آن جا انجام شده و صهیونیستها سعی میکنند که فشار بیاورند.
آمریکا و کشورهای غربی دیگر تابع آمریکا هستند، هر چه آمریکا بگوید از آن تبعیت میکنند. صهیونیستها دیگر در نبرد و جنگ نظامی و در جنگ سخت نتوانسته اراده فلسطینیها را بشکند، لذا سعی میکنند که حتی حمله کنند به بیمارستان ها؛ بیمارستان معمدانی و خیلی از بیمارستانها و مخصوصاً بیمارستان الشفاء که در شمال غزه وجود داشته، حتی بیمارستانها در دیرالبلح، رفح و خان یونس هم دارند بمباران میکنند و این کار را میکنند.
اگر برگردیم یک کم عقب تر، وقتی که صهیونیستها حمله کردند و جنگ ۳۳ روزه اتفاق افتاد، اینها فکر میکند یا فکر میکنند که برخی از این اسرا شاید منتقل شود به بیمارستانها برای درمان یا حتی مبارزان فلسطینی منتقل میشوند برای درمان در این بیمارستانها و سعی کردند در وهله اول این همه بیمارستانها را از کار بیندازند ولی در این روش که خودشان وقتی شمال غزه، مناطقی از غزه را اشغال کردند و حمله شان را شروع کردند، بیت حانون و بیت لاهیا را گرفتند و رفتند سمت غزه، خود شهر غزه که در شمال نوار غزه واقع شده، اینها نتوانستند یک دستاوردی پیدا کنند.
سعی میکنند یک فشاری بیاورند، حتی داروها، کمک رسانیهای انسانی که وارد میشود به سمت نوار غزه، این معمولاً از گذرگاه رفح عبور نمیکند، اینها میآیند سمت پایین و معمولاً از گذرگاه کرم ابوسالم که در منطقه جنوبی، جنوبیترین منطقه نوار غزه، از آن جا اگر این داروها به دست فلسطینیها برسد. اینها سعی میکنند که محاصره زیاد کنند، اوضاع انسانی بدتر و بدتر کنند. فکر میکنند که مردم غزه بتوانند تسلیم شوند و تسلیم این واقعیتی شوند، یعنی کلاً معدوم کردند نظام بهداشتی و درمانی در نوار غزه را معدوم میکنند.
سؤال: پس براورد شما این است که افزایش این فشارها و محدود کردن همان کمکهای اندک برای این است که در چنین شرایطی خصوصاً این که احتمالاً مذاکراتی هم الآن در حال جریان است بتوانند فشار را بر رهبران مقاومت افزایش دهند؟
حیدر: بله، همان طور که الآن دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که رئیس موساد و شاباک که در اروپا یک جلساتی داشتند، دیگر الآن برگشتند که جلساتی با نمایندگانی از قطر و مصر داشتند و با حضور اروپاییها و آمریکاییها که برای انجام این مبادله اسرا و راه حل برای توقف این جنگ، ولی این خود چیزهایی که الآن اعلام شده فاصله زیادی بین طرح فلسطینیها و طرح قطریها و طرحی که الآن وجود دارد است.
سؤال: یک مقداری اوضاع میدانی هم بخواهیم بررسی کنیم، رسانههای صهیونیست خبر از عقب نشینی و خروج دومین تیپ صهیونیستها از جنوب غزه دادند، این در حالی است که خروج یک ماه اخیر نظامیان صهیونیست از شمال غزه توسط خود صهیونیستها مورد سؤال و چالش قرار گرفته است. مثلاً امروز روزنامه معاریو و یدیعوت آحارونوت جفتشان اعلام کردند که با خروج بیشتر نیروهای ارتش اسرائیل از نوار غزه، افق پیروزی کامل ما روز به روز دورتر میشود، عملیات نظامی صهیونیستها در این مدت در غزه چطور پیش رفته است؟
حیدر: بله صهیونیستها سعی میکنند که نوار غزه و این منطقه که ۳۶۵ کیلومتر مربع است تقسیم کنند به چند تکه؛ یعنی منطقه غزه؛ شمال غزه، منطقه وسط که خان یونس و دیرالبلح تقسیم کنند و پایین منطقه رفح را کلاً جدا کنند تا سعی کنند و فکر میکنند که بتوانند با یک عملیات نظامی بتوانند این خط مرزی بین نوار غزه و سینا که وجود دارد که به آن میگویند محور فیلادلفیا بتوانند آن جا را هم بگیرند.
الآن عقب نشینی یک تیپی از این تیپها اول جنگ است که در خان یونس اتفاق افتاده و همان حمله به وسط نوار غزه با هفت تیپ انجام شده، تا کنون دو تیپ عقب نشینی کردند، آنها گفتند که یک تیپی جایگزین میخواهند بفرستند؛ ۴۴۷ است که میخواهند بفرستند، باز هم آن جا بجنگد، ولی تصاویری که نشان میدهد و حماس و جهاد اسلامی و نیروهای مقاومت از آن جا پخش میکنند، حتی در عملیاتی که دارند انجام میدهند علیه صهیونیست ها، دیگر نتوانستند، هدف اصلی صهیونیستها در این حملات که خودشان اعلام کردند که نابودی حماس و آزادسازی اسرا است، تا کنون از اول اکتبر تا به امروز همه این نیروهای صهیونیستی که ۳۰۰ هزار نفر ارتش یک فراخوان کردند نتوانستند حتی یک اسیر زنده یا جسد اسیر را از غزه بیرون بیاورند.،فقط چند سرباز و چند اسیر مرده از غزه بیرون آوردند.
به خاطر این، صهیونیستها خودشان میدانند که این یورش به سمت خان یونس و ورودی بیش از حد در مناطق عمرانی بین خانه ها، دیگر تلفات سنگینی برای آنها ایجاد میشود. طولانی شدن جنگ که به این حد رسیده و ترسیدن از شمال فلسطین اشغالی و نبردشان که با حزب الله، با ورود یمنیها و نیروهای عراقی به این کمک به مقاومت فلسطینی علیه رژیم صهیونیستی، این نیروهایشان خسته شدند، یعنی هر وقت وارد میشوند میبینیم که تانک هایشان با یاسین ۱۰۵، آر پی جی و آن بمبهایی که آن جا میترکانند و حتی اخیراً این ۲۱ نفر از گردانهای ویژه و فنی- مهندسی که آن جا کشته شدند، این بر روحیات این سربازها که خسته شدند و ناراحت هستند که هیچ دستاوردی پیدا نکردند، دارند نیروها را تجدید میکنند و این نیروهایی که باز هم وارد میشوند، به همین سرنوشت دچار خواهند شد.
سؤال: اشاره کردید به هدف صهیونیست ها، آن چیزی که از ابتدای جنگ گفتند نابودی حماس، دیشب هم نتانیاهو باز این عبارت را تکرار کرد، ولی امروز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی؛ اولمرت گفته اگر من نخست وزیر بودم، هرگز مدعی نابودی حماس نمیشدم. در نهایت با عدم موفقیت صهیونیستها در نبرد زمینی داخل غزه، فکر میکنید نتانیاهو و صهیونیستها چطور میتوانند جامعه اشغالگر را آماده کنند که حماس نابود شدنی نیست؟
حیدر: خوب سؤالی پرسیدید، یک نامهایی بردید؛ نتانیاهو با اولمرت، یک مقداری اگر به عقب برگردیم، همان اولمرتی که در ۲۰۰۶ در نخست وزیری رژیم صهیونیستی بود، اول این که عملیات چهارشنبه؛ ۱۲ جولای انجام شده، اولین چیز اسرائیل که گفتند؛ ما میخواهیم حزب الله را نابود کنیم و دوم گفتند که ما اسرا را میخواهیم برگردانیم. ۳۳ روز این جنگ طول کشیده، بمبارانهای زیادی که انجام شده، حتی عملیاتهای زمینی انجام دادند و مجبور شدند آخرش به آتش بس و کلاً گفتگوی غیرمستقیم که برای آزادسازی اسرا و هیچ دستاوردی نداشتند و بعد از این یک کمیته خاص حقیقت یابی که به نام وینوگراد بود که خود اعتراف کرده که اسرائیل در این جنگ ۳۳ روزه شکست خورده.
اولمرت همان درسی که در لبنان یاد گرفته و اتفاقات و بلایایی که سرش اتفاق افتاده است، کم کم برای سر نتانیاهو، وقتی میگویند حماس را میخواهیم نابود کنیم، حماس همان چند گروه مسلح یا چند آر پی جی و موشک نیست، حماس همان مردم غزه، همان دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر که در غزه سکونت دارند، همان کسانی که ۱۷ سال زیر بدترین محاصره از طریق دریا و خاکی محاصره کردند، نمیگذارند نفس بکشند، یعنی پرجمعیتترین منطقه دنیا وجود دارد در همان نوار غزه. این حرف و حدیث که خودشان میگویند که ما میخواهیم حماس را نابود کنیم، در انفعالات اولیه و نتانیاهو میخواهد تا آخر برود، چون خود میداند، جنگ اگر متوقف شود، اولین قربانی بعد از جنگ و طوفان الاقصی، خود نتانیاهو خواهد بود و لذا خود میخواهد این جنگ را طولانیتر کند و بعد به عبرت نگرفتند از جنگ ۳۳ روزه که اتفاق افتاده و خود الآن هم لبنان را تهدید میکند، همان طورکه گفته نتانیاهو که میخواهم حزب الله را نابود کنم، بعد از ۱۷ سال از جنگ ۳۳ روزه، الآن از ترسشان نمیتوانند کاری کنند و جرأت ندارند به لبنان تعرض کنند.