پخش زنده
امروز: -
تولیدات گلخانهای پیش از صادرات در سازمان غذا و دارو برای پیشگری از تکرار بازگشت، ارزیابی میشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ تولیدات گلخانهای پیش از صادرات برای پیشگری از تکرار بازگشت محمولههای صادراتی در سازمان غذا و دارو ارزیابی میشوند.
معاون باغبانی وزیر جهادکشاورزی در نشست در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی در اراک با بیان این خبر گفت: با کنترل کیفی و صدور گواهی سلامت محصولات قبل از صادرات اکنون به ۴۰ کشور جهان محصول گلخانهای صادر میشود.
برومندی با بیان اینکه به دنبال ایجاد مگاپروژهها در بخش گلخانهها هستیم، گفت: با راه اندازی چنین پروژههای هم با حجم قابل توجهی تولید و اشتغالزایی روبرو خواهیم شد.
او وسعت گلخانهای کشور را بیش از ۲۸ هزار هکتار با بیش از ۱۲۵ میلیون تن حاصل دانست و گفت: با صادارت محصولات گلخانهای پارسال بیش از هشت میلیارد تومان ارزآوری انجام شد و در همه محصولات باغی به جز آناناس، موز، انبه و نارگیل خودکفا و حتی فراتر از نیاز تولید داریم و البته در زمینه این چهار میوه نیز در حال برنامه ریزی برای تولید هستیم.
برومندی افزود: موفقیت کنونی در تولیدات گلخانهای را به مدد دانش محوری اعلام کرد و گفت: حدود ۵۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای پرونده مفتوح توسعه گلخانهها در کشور نیاز است که رد صورت همکاری بانکها محقق میشود.
برومندی گلخانههای تابع اقلیم را مزیت دیگری برای توسعه گلخانهها که ترفندی برای مقابله با کمبود میوه و صیفی در فصول مختلف دانست و افزود: با شناسنامه دار شدن باغها که طرح دولت سیزدهم است و کنترل کیفیت محصولات اکنون با کشورهای بزرگ تولیدکننده محصولات در رقابت است.
استاندار مرکزی هم گفت: دولت با تلاش بیوقفه نرخ بیکاری کشور را به هشت و یک دهم درصد رساند که این رقم در استان مرکزی به هفت درصد رسید که کمترین در ۳۵ سال گذشته است.
مخلصالائمه با تاکید بر بهره گیری از آخرین فرصتهای مانده از دولت برای خدمت رسانی مضاعف، افزود: استان مرکزی سال گذشته در بخش اشتغال با تحقق ۱۷۸ درصدی همراه بود و رتبه دوم را در تحقق اشتغال پس از استان هرمزگان کسب کرد.
او با اشاره به اینکه استان مرکزی در پایش محیط کسب و کار که شاخص بسیار مهمی است، برای چندمین بار پیاپی رتبه اول کشور را کسب کرد، گفت: این استان در جذب تسهیلات تبصره ۱۸ هم جزو پنج استان برتر کشور است.
مخلصالائمه با بیان اینکه تلاش زیادی در استان مرکزی برای برداشتن فشار صنعت از آبهای زیرزمینی برداشته شده و به سمت بازچرخانی پساب حرکت شده است، افزود: ۳۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در بخش بازچرخانی پساب در استان مرکزی هدفگذاری شده است که این رقم قابل توجه است.
نماینده مردم اراک، کمیجان وخنداب در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست چالش آب و انرژی را چالش توسعه گلخانهها دانست و گفت: ۲۰ میلیون نفر در بخش کشاورزی کشور ارتزاق دارند و نباید کمکاری برخی مدیران موجب اختلال در فعالیت این بخش شود.
ابراهیمی راهبرد دنیا را تولید محیطهای گلخانهای دانست که ایران فاصله زیادی با آن دارد و افزود: باحضور ۱۱ نفر نیروی متخصص بخش کشاورزی در کمیسیونهای مرتبط مجلس حضور دارند که فرصت مغتنمی در این زمینه است و استان نیز باید به این سمت که مزیت آن است برود.
دیگر نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی هم در ادامه این نشست گفت: دنیا به سمت کشت هیدروپونیک رفته تا بهرهوری بالا رود، اما ما هنوز ما برای تامین انرژی گلخانهها مشکل داریم.
جمالیان افزود: وسعت کشور بیش از یک میلیون ۶۴۸ هزار هکتار است، اما تاکنون تنها ۲۸ هزار هکتار گلخانه ایجاد شده و نتوانستهایم از فرصتهای این بخش استفاده کنیم. بهرهوری گلخانهها ۱۰ برابر کشت در فضای روی خاک است و باید تلاش شود که موانع برداشته شود تا به شرایط مطلوب در این بخش برسیم.
جمالیان با بیان اینکه استان مرکزی در کشت گلخانهای رتبه پنجم را دارد، گفت: با این حال نگاه مدیران باید موانع زدایی باشد و در بحث صدور مجوزها و صادرات باید نگاه ویژه شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک هم در این نشست با بیان اینکه دنیا به سمت کشاورزی نوین در حرکت است، گفت: با وجود درک این موضوع در کشو ر هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله است.
بیگی با بیان اینکه توقع است بخشهای تخصصی کشاورزی کشور با جدیت وارد کار شود، افزود: یکی از بزرگترین چالشهای پیشرو در بخش باغبانی و گلخانهها، موضوع تامین انرژی و کمبود آب است که نیازمند مدیریت منابع آب با ارایه راهکارهای علمی و عملی است. تاکنون ۸۶ نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در استان مرکزی برگزار شده است.