پخش زنده
امروز: -
میزان مصرف گاز ، شبانه روز گذشته در مازندران، بیشتر از ۴۱ میلیون متر مکعب شد که به مرز هشدار رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر عامل شرکت گاز مازندران گفت: در شبانه روز گذشته میزان مصرف گاز در استان، بیشتر از ۴۱ میلیون متر مکعب شد که به مرز هشدار رسید.
جوادی افزود: با توجه به اینکه سرمای هوا، امشب در مازندران بیشتر میشود و نیاز به مصرف گاز بیشتر احساس میشود به مردم استان هشدار داد باید با مصرف درست و صرفه جویی، از قطعی گاز جلوگیری کرد تا این نعمت الهی به همه مردم استان و دیگر مردم کشورمان برسد تا در این شبهای سرد سال، هموطنی احساس سرما نکند و ما هم مجبور به قطع گاز صنایع و خانگی نشویم.
تلاش برای حفظ گنج پنهان در کشور
ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم دارای ذخایر گازی در جهان، باید نسبت به حفظ این گنج پنهان تلاش کند.
گاز که در سالهای اخیر در بخش خانگی و صنعت، جایگاه مهمی پیدا کرده و مصرف آن بیشتر از انرژیهای دیگر است باید بیشتر مورد توحه و اهتمام باشد.
ایران با داشتن ۴۲ بیلیون متر مکعب ذخایر گازی، در جایگاه دوم جهان پس از روسیه قرار دارد.
در این رده بندی قطر، ترکمنستان و عربستان در رتبههای بعدی جای دارند.
کشورمان از لحاظ داشتن منابع انرژی در جایگاه مناسبی قرار دارد، اما باید صرف داشتن میزان قابل توجهی از این انرژی، آنرا بیهوده مصرف کرد؟
حتما" جواب همه شما خیر است، چون مصرف بهینه و درست انرژی میتواند موجب صرف جویی آن و مصرف آن در جاهای بهتر و مهمتر شود.
در سالهای اخیر میزان مصرف انرژی به ویژه گاز در کشور روند صعودی داشته و موجب شده در فصول سرد سال که مصرف خانگی بالاتر رفته، گاز صنایع قطع و یا کم شود که این موجب خسارت به بخش تجاری میشود.
افزایش حهشی مصرف گاز در مازندران
درحال حاضر ۵۹ شهر و بیشتر از ۲ هزار و ۶۰۰ روستا در استان مازندران از نعمت گاز بهرهمند هستند.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران میگوید: کاهش ۱۰ درجهای هوای مازندران در زمستان، مصرف گاز استان را به صورت جهشی افزایش میدهد و در برخی اوقات، مازندرانیها بیشتر از انتظار، گاز مصرف میکنند که این رقم بیشتر از پیش بینی هاست.
هژبر جوادی تصریح کرد: برای پایدار نگه داشتن گاز خانگی به ناچار گاز مصرفی نیروگاهها، کارخانههای فولاد، آجر و سرامیک استان را کمی محدود کردیم همچنین برای پایداری گاز خانگی، گاز همه ویلاهای خالی از سکنه استان مازندران قطع شد.
وی با بیان اینکه هر درجه کاهش دما ۷۰۰ هزار مکعب مصرف گاز استان را افزایش میدهد، افزود: با توجه به اینکه ۷۰ درصد گاز مصرفی مازندران برای مصارف خانگی است، با کنترل و محدودسازی ۳۰ درصد مصارف دیگر تلاش میکنیم تا گاز خانگی شهروندان پایدار بماند.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران با اشاره به فراگیری سرما نسبت به احتمال افت فشار گاز در استان هشدار داد و افزود: اگرچه خطوط انتقال گاز طبیعی به مازندران طی چند سال اخیر افزایش یافت، اما واقعیت این است که مازندران در انتهای خط شبکه گازرسانی کشور قرار دارد و به طور یقین، بیتوجهی به مصرف بهینه گاز طبیعی، افت فشار را به همراه خواهد داشت. آمل، بابل، نور، بابلسر و پل سفید از جمله شهرهایی هستند که در انتهای خط انتقال مصرف گاز کشور قرار دارند.
جوادی با بیان اینکه تعداد مشترکان شرکت گاز مازندران یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک خانگی است افزود: در حال حاضر میزان مصرف روزانه گاز در استان به ۴۰ میلیون متر مکعب رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران خاطرنشان کرد: طبق آمارها با یک درجه کاهش دمای هوای کشور در فصل سرما، مصرف گاز تا ۲۵ میلیون متر مکعب در کشور افزایش مییابد که سهم استان از این افزایش ۷۰۰ هزار متر مکعب است.
بنابراین با افزایش سرمای هوا و رشد مصرف گاز طبیعی در فصل سرد سال، صرفهجویی در استفاده از این حامل انرژی از سوی همه افراد جامعه بسیار مهم است و انتظار داریم مشترکان گرامی با رعایت الگوی مصرف بهینه و رعایت دمای رفاه (۲۱ - ۱۸ درجه سانتیگراد) شرکت گاز را در ارائه خدمات مستمر یاری کنند.
با رعایت مصرف گاز، این سرمایه جاودانی را به همه هموطنان و نسلهای بعدی هدیه بدهیم.