پخش زنده
امروز: -
حدود ۶۵ درصد از آب مصرفی در تولید مواد غذایی و بخش کشاورزی استفاده میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ بخش بسیار زیادی از آبهای پنهان که حدود ۷۰ درصد است از کشوری به کشور دیگر با ورود محصولات مختلف منتقل میشود.
شاید زمانی که درباره کاهش مصرف آب و استفاده بهینه از آن حرف میزنیم، تنها به این نکته توجه کنیم که باید شیر آب را کمتر باز کنیم تا آب کمتری به هدر رود، اما باید بدانیم که میتوانیم بهطور غیرمستقیم هم در مصرف آب صرفهجویی کنیم، اما چگونه؟
برای مثال، در تولید یک کیلو گوشت گاو به آب فراوانی نیاز است. برای رشد علف، تغذیه و آب آشامیدنی برای حیوان در طول زندگی و همچنین پردازش و بستهبندی گوشت، به آب فراوانی نیاز است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه اترک به بررسی مفهوم آبهای پنهان پرداخت. گفت: تولید یک کیلوگرم گندم حدود ۱۳۰۰ لیتر آب، تولید یک کیلو برنج حدود ۳۰۰۰ لیتر آب، و تولید یک کیلو گوشت تقریباً ۱۶۰۰۰ لیتر آب صرف میکند.
محمد رضایی به محدودیت منابع آبی کشور اشاره و تأکید کرد که میانگین بارندگی در ایران، تنها یکسوم میانگین جهانی است.
وی بر اهمیت مدیریت صادرات و واردات محصولات کشاورزی، بهعنوان یکی از راهحلهای کلیدی برای جلوگیری از تهدید منابع آبی کشور، تأکید کرد و گفت: سیاستگذاری مناسب در این زمینه میتواند تأثیر مهمی در کاهش فشار بر منابع آبی داشته باشد.