پخش زنده
امروز: -
در حالی که حزب محافظه کار انگلیس به صورت سنتی هوادار صهیونیسم است، اکنون شماری از اعضای همین حزب، خواهان شناسایی دولت مستقل فلسطینی میشوند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، همه احزاب سیاسی در انگلیس، از زمان ایجاد اسرائیل در سرزمینهای فلسطین، هوادار سرسخت صهیونیستها بودهاند و اغلب برای حمایت از اسرائیل، با یکدیگر رقابت هم کردهاند.
در این میان، حزب کارگر که نمودی چپگرا داشت، معمولا از فلسطین حمایت میکرد و با جنگها مخالف بود.
در دگردیسی سیاسی چند دهه اخیر، به ویژه از ابتدای قرن جاری، حزب کارگر در حمله به دیگر کشورها و اشغال آن ها، مثلا افغانستان و عراق و نیز حمایت از جنایات جنگی اسرائیل در غزه و لبنان، حتی از حزب محافظه کار نیز گهگاه راستگراتر و با آمریکا در جنگ افروزیها و کشتارها همراهتر شدهاند،
کایر استارمر، رهبر حزب حاکم کارگر و نخست وزیر انگلیس، آشکارا جنایات جنگی اسرائیل در غزه را مجاز شمرده است و کماکان به صدور بمب و موشک به اسرائیل ادامه میدهد.
به نوشته روزنامه گاردین، شماری از اعضای ارشد حزب محافظه کار، در مخالفت با سیاست حزبشان، در نامهای خطاب به نخست وزیر انگلیس، از وی خواستند تا فورا دولت مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد. در این نامه از رهبر کارگر خواسته شده است "قوانین بین الملل" را درباره طرح اشغال دائمی غزه که اسرائیل اعلام کرده است، اجرا کند و درمقابل آن بایستد.
به نوشته روزنامه گاردین، ۷ نماینده حزب محافظه کار در مجلس عوام و ۶ نماینده این حزب در مجلس اعیان انگلیس، از کایر استارمر خواستهاند تا با جنگ افروزی بیشتر دولت اسرائیل مخالفت کند و پیش از نشست ماه آینده سازمان ملل، دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت بشناسد. این روزنامه نوشت نامه یاد شده در ماه مارس و پس از این که اسرائیل، گفتوگوهای صلح با حماس را قطع کرد، نوشته شده است. به نوشته این روزنامه، اقدام اسرائیل موجب شد راه حل دو کشوری، به خطر بیفتد. گاردین نوشت در این نامه آمده است:" برای دهه ها، مردم فلسطین با اشغال، آوارگی و محدودیتهای نظاممند در آزادیهای اساسی روبهرو بودهاند. شناسایی فلسطین موجب میشود اعتقاد ما به اصول عدالت، حاکمیت بر خود و حقوق برابر، تاکید شود. این کار همچنین پیام روشنی ارسال میکند که بریتانیا علیه اشغال دائمی است و از آرزوهای مشروع مردم فلسطین، دفاع میکند. "
گاردین نوشت در این نامه آمده است بیش از ۱۴۰ کشور عضو سازمان ملل در جهان، فلسطین را به رسمیت شناختهاند (اقدامی که دولت انگلیس هنوز با آن مخالفت میکند) و دولت بریتانیا باید در سمت درست تاریخ بایستد و از دموکراسی و قوانین بین الملل حمایت کند. به نوشته این روزنامه، کایر استارمر، رهبر حزب کارگر و نخست وزیر انگلیس به این نامه پاسخ نداده است. روزنامه گاردین نوشت آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی، دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت نشناختهاند. فرانسه و عربستان سعودی قرار است ماه آینده میلادی، میزبان نشستی بین المللی باشند که به منظور حمایت از راه حل دو دولتی تشکیل خواهد شد. گاردین نوشت انتظار میرود رئیس جمهور فرانسه، ماه آینده نخستین بار، از تشکیل دولت مستقل فلسطینی حمایت کند. دیوید کامرون، وزیر خارجه اسبق انگلیس از حزب محافظه کار پارسال گفت در گفتوگوهای صلح میان اسرائیل و فلسطین، شناسایی دولت مستقل فلسطینی هم باید منظور شود، اما حزب محافظه کار انگلیس معتقد است در این کار، نباید از آمریکا پیشی گرفت. شماری از کارشناسان سیاسی معتقدند انگلیس، پس از پایان جنگ جهانی دوم، سیاست خارجی مستقل ندارد و فقط دنباله رو سیاستهای آمریکاست.
مردم انگلیس نیز به ویژه در ۱۹ ماه اخیر و پس از تهاجم رژیم اسراییل به غزه و نسل کشی فلسطینیان با برپایی تظاهرات صدها هزار نفری از جمله برابر پارلمان انگلیس، پایان دادن به حمایت از رژیم اسراییل و به رسمیت شناختن حقوق فلسطینیان را خواستار شدهاند و بر ضرورت رهایی کل سرزمین فلسطینیان از رود اردن تا دریای مدیترانه تاکید کردند.