پخش زنده
امروز: -
وزیر میراثفرهنگی در گفتوگو با اعضای اتحادیه صنایعدستی استان گلستان، بر ضرورت اتصال هوشمندانه به بازارهای ملی و جهانی تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، در جریان دومین روز سفر به گلستان، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی امروز با حضور در خانه صنایعدستی رزاس گرگان و گفتگو با اعضای اتحادیه صنایعدستی این استان، بر ضرورت گذار از نگاه حمایتی صرف به سیاستگذاری هوشمندانه در حوزه صنایعدستی تأکید کرد؛ رویکردی که از منظر فرهنگی و اقتصادی، صنایعدستی را بهمثابه پیشران توسعه محلی و نماد هویتسازی ملی بازتعریف میکند.
مجموعه صنایعدستی رزاس که با سرمایهگذاری ۲۴۰ میلیارد ریالی و بهرهمندی از ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات بند (الف) تبصره ۱۸ قانون بودجه ایجاد شده است، هماکنون با بیش از ۵۷۰ هنرمند فعال در استان همکاری دارد. این مرکز در بخشهای تولید، فروش حضوری و مجازی، آموزش و ترویج هنرهای سنتی و همچنین فضاهای فرهنگی و رفاهی مانند کافهگالری، فعالیت میکند و الگویی موفق از تجمیع زنجیره ارزش در بستر یک مرکز خلاق را به نمایش گذاشته است.
سیدرضا صالحی امیری ضمن گفتوگو با هنرمندان، فعالان بازار صنایعدستی و مدیران مجموعه، بر ضرورت برندسازی منطقهای، ارتقای طراحی بستهبندی و اتصال هوشمندانه به بازارهای ملی و جهانی تأکید کرد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین در نشستی صمیمی با اعضای اتحادیه صنایعدستی گلستان ، به بررسی چالشها و فرصتهای این حوزه پرداخت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان نیز در این نشست، تشکیل این اتحادیه را گامی در مسیر توسعه نظاممند بازار دانست و گفت: با فعالسازی این ظرفیت، میتوان فرآیندهای تصمیمسازی، حمایت و فروش را هدفمند کرد و از پراکندگی و گسست در زنجیره تأمین جلوگیری بهعمل آورد.
فریدون فعالی گفت: این استان با وجود داشتن بیش از ۴۰ هزار هنرمند فعال و بیش از ۸۰ رشته صنایعدستی همچون فرش دستباف، نمد، زیورآلات سنتی، جاجیمبافی، سوزندوزی ترکمن، ابریشمبافی مینودشت و دوختهای سنتی بلوچ، هنوز نتوانسته جایگاه واقعی خود را در بازارهای ملی و بینالمللی تثبیت کند.
وی برندسازی، بستهبندی نوآورانه، ورود به بازارهای هدف صادراتی و همکاری راهبردی با اتاق بازرگانی را مهمترین گامها برای شکوفایی اقتصاد صنایعدستی استان عنوان کرد.