پخش زنده
امروز: -
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در نشست سیاسی هفتگی با مدیران و کارشناسان دبیرخانه این شورا، ضمن تشریح آخرین وضعیت تحولات منطقه ، روند مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ را تبیین کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از دبیرخانه شورا، علی شمخانی شکل گیری بحران فزاینده در منطقه و ظهور موج سوم تروریسم را ناشی از تلاش غرب و به ویژه آمریکا برای شکل دهی هندسه سیاسی جدید در خاورمیانه ، فارغ از واقعیت ها و ضرورت های فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی بیان کرد و اظهار داشت: تنها ره آورد سیاست های اشتباه غرب برای مردم منطقه ، بی ثباتی، ناامنی و نابودی سرمایه های اقتصادی و انسانی بوده است.
وی با بیان اینکه ناامنی های امروز در عراق، سوریه ،فلسطین و لبنان به طور قطع با هدف تامین امنیت رژیم صهیونیستی و درگیر ساختن ظرفیت های عظیم جهان اسلام دنبال می شود گفت: سیاست ها و رفتار آمریکا و همپیمانان منطقه ای آن که زمینه ساز ایجاد داعش شد و همچنین پشتیبانی از آن برای تحقق اهداف منطقه ای نظام سلطه، موضوع پنهانی نیست.
رویکرد دوگانه در برابر تروریسم عامل بی نتیجه گی ائتلاف علیه داعش
شمخانی با اشاره به 5 نوبت بارریزی مهمات برای نیروهای داعش از سوی نیروهای ائتلاف در منطقه جلولا در استان دیالی عراق گفت: تکرار این عملیات از سوی ائتلاف به اصطلاح مقابله با داعش ، فرضیه سهوی بودن این اقدام را به کلی منتفی کرده است.
وی تداوم اتخاذ رویکرد دوگانه در برابر تروریسم و به ویژه حمایت از معارضان مسلح برای مداخله در امور داخلی سوریه را موجب توسعه بحران و بی نتیجه ماندن ائتلاف ها وکنفرانس ها دانست و افزود : تنها راه حل موضوع سوریه احترام به دموکراسی و اراده مردم این کشور در تعیین سرنوشت خود و کمک به تقویت امنیت به منظور فراهم شدن زمینه گفتگوهای فراگیر میان طرف های سوری است .
شمخانی افزود: نخستین گام در این مسیر برقراری آرامش ،جلوگیری از ورود تروریست های خارجی به سوریه و قطع کمک های مالی و تسلیحاتی به تروریست هاست.
وی فشارهای آمریکا به مسئولان لبنانی برای نپذیرفتن هدیه تسلیحاتی ایران جهت مقابله با تروریسم را نمونه دیگری از تمایل این کشور به استمرار ناامنی در منطقه و در تناقض با ادعای مبارزه با تروریسم عنوان کرد و اظهار داشت : بی شک اتخاذ این رویه نمی تواند خارج از چارچوب سیاست محوری حمایت از رژیم صهیونیستی و ضعیف نگاه داشتن ارتش لبنان ارزیابی شود.
مکاتبات و موضع گیری هیئت حاکمه آمریکا نیز دوگانه است
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در خصوص نامه اخیر اوباما به رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز گفت: نامه نگاری رئیس جمهور آمریکا دارای سابقه چندین ساله است و در برخی موارد نیز پاسخ هایی به این مکاتبات ارائه شده است .
وی با انتقاد از رویکردهای دوگانه هیئت حاکمه آمریکا که در مکاتبات محرمانه و مواضع اعلامی دارای تناقض های آشکار است، این روش را صرفاً اقدامی با هدف تاثیرگذاری بر فضای داخلی این کشور عنوان کرد و افزود: مواضع صریح ، شفاف و قاطع جمهوری اسلامی در موضوع هسته ای مجددا به رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا یادآوری و بر عدم پذیرش برنامه غنی سازی نمایشی از سوی جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است .
دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین تصریح کرد: ایران به طور قطع در مذاکرات هسته ای ، تعهداتی فراتر از ان. پی.تی را نخواهد پذیرفت.
وی در ادامه با اشاره به روند گفتگوهای هسته ای ایران با کشورهای 1+5 ضمن تاکید بر تداوم پایبندی جمهوری اسلامی ایران به سیاست گفتگوها و شفافیت کامل در برنام صلح آمیز هسته ای کشور خاطرنشان کرد: همکاری های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی مبتنی بر شفافیت عملکرد و در چارچوب ان . پی . تی و حتی در برخی موارد فراتر از آن بوده و بازرسیهای بی شمار آژانس از تاسیسات هسته ای و حتی نظامی جمهوری اسلامی این موضوع را تایید کرده است.
وی افزود: ایران به تمام تعهدات خود در چارچوب برنامه اقدام مشترک عمل کرده و با حسن نیت وارد گفتگوها شده است و در صورتی که طرف مقابل رویکرد منطقی ، غیرسیاسی و مبتنی بر واقعیت ها داشته باشد دستیابی به توافق در مذاکرات هسته ای به سرعت قابل حصول خواهد بود.
رژیم صهیونیستی سیاستهای آمریکا را مدیریت می کند
شمخانی باتاکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری برنامه صلح آمیز هسته ای به منظور تامین نیازهای واقعی اظهار داشت : در مسیر همکاری گسترده و پردامنه ایران و آژانس کلیه تحریمهای اعمال شده که غیرقانونی و ظالمانه است باید برداشته شوند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، مشکل اصلی هیئت حاکمه آمریکا را هزینه کردن حیثیت، وجهه و منابع مالی این کشور برای حفظ منافع اسرائیل دانست و افزود: متاسفانه سیاست های آمریکا در منطقه توسط رژیم صهیونیستی مدیریت می شود و این رژیم نیز در مقابل از هیچ ابزاری برای تحقیر آمریکا فروگذار نکرده است.
وی اظهار داشت: اگر فهرستی از هزینه هایی که رژیم صهیونیستی برای مردم آمریکا ایجاد کرده و منافع ملی این کشور را به مخاطره انداخته است برای افکارعمومی آمریکا ارایه شود، بعید به نظر می رسد که دولت این کشور بتواند همچنان به صورت افسارگسیخته از این رژیم حمایت کند.
شمخانی در پایان، یکی از دلایل اصلی کند بودن روند دستیابی به توافق در مذاکرات هسته ای را تعهد مطلق آمریکا به جلب رضایت رژیم صهیونیستی ذکر کرد و افزود: تداوم این سیاست ضمن ایجاد موانع جدی در مسیر دستیابی به توافق، اثرات بازدارنده خود را بر فضای مذاکرات تحمیل خواهد کرد.
افشای کمکهای اخیر ائتلاف ضدداعش به داعش
دبیر شورای عالی امنیت ملی از اقدام ائتلاف بهاصطلاح ضدداعش در چندین مرحله ارسال و بارریزی مهمات برای این گروهک تروریستی پرده برداشت.
امیر دریادار علی شمخانی در نشست سیاسی هفتگی با مدیران و کارشناسان دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گفت: این ائتلاف در منطقه جلولای عراق 9 محموله مهمات برای تروریستهای داعش در شبانهروز بارریزی کرده است و حتی شب با هدایت لیزری از زمین نقاط را برای بارریزی مهمات مشخص کردند.
وی افزود: با این رویداد چه تحلیلی میتوان کرد جز اینکه ائتلاف ضدداعش در جغرافیای توسعهیافته تروریسم اهداف متفاوت و سیاست یک بام و دو هوا را دنبال میکند.
شمخانی واقعیات امنیتی کنونی حاکم بر منطقه را ناشی از روند غلط تعهد غرب و ایالات متحده امریکا به امنیت رژیم صهیونیستی دانست و گفت: این تعهد به عنوان محور همه تصمیمگیریهای امنیتی در منطقه، شدیدترین، سهمگینترین و بیسابقهترین انهدام را در منطقه شامات اعم از عراق، سوریه و نیز غزه ایجاد کرده است.
وی افزود: آنچه فراتر از شک و تردید علامت سؤالی جدی در ذهن مردم منطقه ایجاد کرده این است که اهداف ائتلاف بهاصطلاح ضدداعش چیست؛ آیا موضوع کوچکی به نام داعش منشأ ایجاد این ائتلاف است؟
شمخانی با اشاره به اقدامات مردم عراق به درخواست مرجعیت و حمایت ایران از این اقدامات گفت: با این اقدامات حداقلی اجازه داده نشد که داعش به اهداف اولیهاش شامل اشغال بغداد یا سقوط اربیل دست پیدا کند، پس این همه پروپاگاندا درباره مشارکت 40 یا 60 کشور در این ائتلاف به چه معنی است؟ در حالی که هنوز تکلیف کوبانی روشن نیست این ظن ایجاد میشود که این تبلیغات برای چیست و هدف فراتر از داعش کدام است؟ آیا آنان واقعا در پی نابودی داعشند یا در پی بازمهندسی مجدد منطقه به منظور جبران مافات؟
وی افزود: آنان در موج سوم تحولات در منطقه یعنی پس از موج انقلاب اسلامی، اشغال افغانستان و عراق و خروج از این کشورها و نیز پس از وقوع بیداری اسلامی درحال نوعی بازمهندسی مجدد منطقه هستند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: بر این اساس گرایشهای تودههای مسلمان را که خسته از استبداد، تحقیر و زنجیر وابستگی عصیان کردند با تزریق عصبیت به سمت هدفی حاشیهای، فرعی و نادرست هدایت می کنند.
شمخانی همچنین با اشاره به موضوع نامه اوباما به مقام معظم رهبری افزود: البته این کار جدیدی نیست یعنی نخستین بار نیست که چنین اقدامی صورت می گیرد بلکه قبلا هم صورت گرفته و به برخی از آنها پاسخ های لازم داده شده است.
وی اضافه کرد: در این موضوع هم جمهوری اسلامی ایران به شکلی روشن، شفاف و صریح بیان کرد که ما به علت توانمندی فنی خودمان مبتنی بر دانش بومی و در چارچوب باورهای اعتقادی مبتنی بر فتوای مقام معظم رهبری، راهبرد دفاعی و مسیر صنعت هستهای را صلحآمیز اما پیشرونده پیگیری میکنیم که بازرسیهای آژانس نیز آن را تأیید می کند.
شمخانی گفت: بار اصلی آن نامه را مسائل هستهای تشکیل میداد و ما باور نداریم یعنی به هیچ عنوان قبول نمی کنیم که صنعت هسته ای کاریکاتوری و نمایشی یا صنعتی مبتنی بر حیات نباتی داشته باشیم.
وی با اشاره به بازرسی های مکرر آژانس از تأسیسات هسته ای کشور افزود: آژانس بین المللی انرژی اتمی در 12 سال گذشته با اعزام هیئت های مشخص و با اسامی معین 4000 نفر ساعت بازرسی کرده و حتی از پایگاه های نظامی و غیرهسته ای نیز بازدید کرده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: با این حال در هیچ جا قادر نبوده و نیستند اثبات کنند که فعالیت های صلحآمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران انحراف داشته زیرا انحرافی در کار نبوده است.
شمخانی تأکید کرد: ما نظارت ها را در چارچوب پادمان آژانس پذیرفتیم و بیش از این هم ضرورتی نیست که بپذیریم هرچند در عمل در بعضی نقاط بیشتر از پادمان عمل کردیم.
وی گفت: متأسفانه پیروی دولتمردان و احزاب چپ و راست ایالات متحده امریکا اعم از جمهوریخواه و دموکرات از رژیم صهیونیستی واقعیت تلخی است که حتی منافع ملی خود امریکاییها را تحت تأثیر قرار داده است.
شمخانی افزود: تا زمانی که این پیروی و اطاعت که حداکثر هزینه را دربردارد اصلاح و تبدیل به معادله دیگری نشود امنیت منطقه دچار وضعی است که متأسفانه اکنون در آن قرار داریم که در 50 سال گذشته هرگز سابقه نداشته است.
وی گفت: بهکارگیری مسائل اختلافی درون کشوری اعضای 1 + 5 و استفاده از این کارت بازی تأثیری در تصمیم گیری ملت ایران ندارد زیرا ملت ما زیادهخواه نیست بلکه می خواهد صنعت هسته ای توسعه یافته و زنده داشته باشد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: جمهوری اسلامی و ملت ایران هر هزینه ای را که برای این کار لازم بوده پرداخته است و خواهد پرداخت و پذیرش این واقعیت که این حق طبیعی ملت ایران است کار دشواری نیست یعنی نیازمند این قدر تطویل و زمان و برگزاری اجلاس نیست و بهراحتی قابل جمع است.
شمخانی گفت: علت کندی این حرکت این است که طرف مقابل ما برخلاف جمهوری اسلامی ایران که تصمیم گیرنده ابتدایی و نهایی خودش است، متأثر از برخی شرایط منطقهای، لابیها و اختلافات داخلی و حزبی خودشان است که البته این به ما مربوط نمی شود.
وی افزود: ملت ما ثابت کرده توانمندی صنعت صلحآمیز هستهای ما در زمان تحریم شکل گرفته و توسعه یافته است به این مفهوم که از نظر فنی عمیقتر و از نظر فنی توسعهیافتهتر شده است که این با تحریم کند، تعطیل و متوقف نمی شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: به شکل طبیعی لغو یکجای همه تحریمها، اعم از تحریمهای یکجانبه کشوری، دوجانبه و یا تحریمهای شورای امنیت خواستی طبیعی و مشروع است که گشایش دهنده همه تصمیمات خواهد بود و طبعا پیچیدگی کنونی در منطقه ما پس از عبور از این مرحله می تواند به سمتی برود که منافع ملل منطقه بهتر از سابق تأمین شود.