پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان: در گفتگوهای فنی با مقامات امریکایی در بیش از ۹۰ درصد مسائل تفاهم مشترک وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از لوزان سوئیس، رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان: در گفتگوهای فنی با مقامات امریکایی در بیش از نود درصد مسایل تفاهم مشترک وجود دارد و دو طرف در حال یافتن راه حل برای تنها موضوع باقی مانده هستند.
گفتگوهای ایران و آمریکا درباره موضوع هسته ای از روز یکشنبه در هتل بوریواژ شهر لوزان آغاز شده است.
در این دور از گفتگوها، مذاکره کنندگان در سه سطح سیاسی؛ فنی و کارشناسان مسایل مرتبط با موضوع هسته ای ایران از جمله لغو تحریم ها ؛ نحوه کار سانتریفیوژها و مراکز هسته ای ایران را بررسی می کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان پس از نخستین دور مذاکرات با جان کری به دعوت مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به بروکسل رفت تا دیداری هم با وزیران امور خارجه سه کشور اروپایی آلمان ؛ فرانسه و انگلیس داشته باشد.
پس از این دیدار، برخی خبرگزاری ها و منابع دیپلماتیک از برخورد سرد فرانسوی ها با این نشست خبر دادند و شماری از منابع رسانه ای و سیاسی امریکایی و غربی هم نسبت به دست یابی به توافق در مذاکرات ابراز تردید می کنند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع دیپلماتیک نوشت: گفتگوهای طولانی ظریف با وزرای خارجه اروپایی اختلافات را کاهش نداده است ؛ اما اتحادیه اروپا بلافاصله با صدور بیانیه ای اعلام کرد: دست یابی به توافق با ایران شدنی است و این اتحادیه از توافقی جامع که منافع همه طرفها را فراهم کند حمایت می کند.
یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایرانی هم گفت: فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیدار جداگانه با آقای ظریف گفته است وی از همه ظرفیت های حقیقی و حقوقی خود برای حل و فصل موضوع هسته ای ایران استفاده خواهد کرد.
هدف از این مذاکرات دست یابی به راه حلی منطقی و عادلانه است که منافع همه طرفها را تامین کند.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد همزمان با گفتگو درباره مسایل فنی مرتبط با موضوع هسته ای و نظارت های بیشتر بر برنامه هسته ای این کشور ؛ همه تحریم های یکجانبه غرب و شورای امنیت علیه ایران باید لغو شود.
محمد جواد ظریف پیش از این گفته است ما در مذاکرات یک اصل کلی را مد نظر داریم و آن این است که درباره موضوعی توافق نخواهیم کرد مگر آن که درباره همه مسایل توافق شود.
جمهوری اسلامی ایران و پنج کشور آمریکا روسیه چین فرانسه انگلیس و آلمان تلاش می کنند به بن بستی که از دوازده سال پیش درباره موضوع هسته ای وجود دارد پایان بدهند.
زمان گریز هسته ای و تعداد سانتریفیوژهایی که ایران برای تامین سوخت هسته ای نیاز دارد از جمله موارد اختلافی در مذاکرات با پنج بعلاوه یک است.
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب چندی پیش در دیدار مسوولان کشور با تأکید بر اینکه باید در این مذاکرات نیازهای کشور برآورده شود، تاکید کردند: نیاز قطعی کشور در بحث ظرفیت غنیسازی 190 هزار سو است و تیم مذاکره کننده مطمئناً اجازه دستاندازی به حقوق ملت را نخواهد داد.
رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: ما قطعا در چهارچوب حفظ منافع ملی حرکت می کنیم و تلاش مان حفظ نشاط فعالیت های هسته ای، عبور نکردن از خطوط قرمز ترسیم شده و لحاظ کردن منافع ملی و حاکمیتی نظام است.
مدیران کل سیاسی کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه یک امروز با معاونان وزیر امور خارجه کشورمان درباره دست یابی به راه حل و ابتکارهای جدید برای حل و فصل موضوع هسته ای گفتگو می کنند.
ایران و اعضای پنج بعلاوه یک در دی ماه توافق کردند مذاکرات را هفت ماه دیگر تا تیر 94 تمدید کنند.
در صورتی که تا پایان ماه مارس ( یازده فروردین ) توافقی صورت بگیرد نگارش متن توافق آغاز خواهد شد.