ملت درپی صیانت از دستاوردهای هسته ای
رئیس مجلس شورای اسلامی: ملت ایران در بحث هسته ای به دنبال این هستند که از دستاوردهایی که خود به وجود آورده اند صیانت کنند.
{$sepehr_old_video_80072}
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی لاریجانی در دیدار با کارکنان زن مجلس شورای اسلامی به نامگذاری امسال به نام سال « ملت و دولت ؛ همدلی و همزبانی» اشاره کرد و گفت: رهبری سال 94 را سال همدلی و همزبانی نامگذاری فرمودند که دلایلی دارد و باید به آن توجه کرد؛ یکی از این دلایل مصافی است که ما در صحنه بین المللی در برابر آن قرار داریم و آن توجه به موضوع هسته ای کشور است که البته موضوع هسته ای به تنهایی در ذات خودش پیچیدگی دارد که نباید به این شرایط می رسید.
وی ادامه داد: اما در صحنه بین المللی همیشه قدرتمندان به دنبال دردسر سازی هستند کما اینکه می بینید مردم مظلوم یمن که می خواستند بر سرنوشت خودشان حاکم شوند چه مشکلاتی برایشان درست کردند و یا مردم فلسطین مگر چه خواسته ای دارند که چند دهه دچار مشکل هستند.
لاریجانی گفت: البته این مسئله درباره ملت ایران نیز صادق است و ملت ایران به دنبال این هستند که از دستاوردهایی که خود به وجود آورده اند صیانت کنند اما آنها ما را نصیحت می کنند که مسئله هسته ای چه فایده ای برای شما دارد هرچند که ما نیازمند نصایح آنها نیستیم و راه خودمان را می توانیم تشخیص دهیم.
وی ادامه داد: در مسئله هسته ای البته آنها نمی خواهند شرایط منطقه شرایط آرامی باشد.
در مسئله هسته ای، نیاز به مقاومت و تدبیر داریم
رئیس مجلس گفت: به هر حال در مسئله هسته ای چالش وجود دارد که در طول یک دهه با آن مواجه هستیم و به اندازه کافی زوایایی دارد که نیاز به مقاومت، استقامت، درایت و تدبیر است.
لاریجانی افزود: نکاتی که مقام معظم رهبری در جلسه اخیر فرمودند نکات بسیار مهمی بود و حکایت از آن داشت که در بیان مطالب و قضاوت درباره مسئله هسته ای و راه حل هایی که امروز پیگیری می شود نباید عجولانه قضاوت کرد و باید موضوع را در بستر آگاهانه پیش برد.
وی گفت: من حتماً توصیه می کنم به کسانی که به سرنوشت ایران علاقه مندند در موضوعات ملی کشور که یکی از آنها مسئله هسته ای است با دقت و طمأنینه به حفظ منافع کشور توجه کنند.
لاریجانی افزود: گاهی ممکن است یک اظهار نظر هم برای حریف موقعیتی فراهم کند، فشارها بر روی ایران بیشتر شود بنابراین نباید شرایطی به وجود بیاید که دیگران از آن سوء استفاده کنند.
وی گفت: لذا بیش از هر چیز حل این موضوع احتیاج به همگرایی و هم راستایی ملت و ابعاد مختلف حکومت دارد که ان شاء الله در مسیر مذاکرات آنچه برای ملت ایران خیر محسوب می شود بتوانند بدست بیاورند.
رئیس مجلس افزود: در همین شرایط در منطقه نیز شرایط نسبتاً آشفته ای داریم که تصور نمی کنم در طول دهه اخیر هیچ زمانی وضعیت منطقه ما به این حالت بوده باشد.
تروریست ها منطقه را عصبی کرده اند
لاریجانی گفت: عناصر تروریست شرایط کشورهای منطقه را خیلی عصبی و زندگی را برای ملت های مسلمان سخت کرده اند و در واقع درگیری ها را به جای اینکه با دشمنان اسلام باشد به درون خانواده های اسلامی برده اند و نتیجه آن نیز کاهش قدرت امت اسلامی است.
وی افزود : وضعیتی که در یمن مشاهده می کنید چه کسانی که حمله کردند و انرژی خوبی را در جایی صرف کردند و منابع و نیرویی که فراهم کردند به هر حال آورده کشور اسلامی است و هم صدماتی که به یمن می زنند و زیربنا و مردم این کشور را از بین می برند، یک کشور اسلامی است که از بین می رود. کجای این کار با شرع و عقل سازگار است؟
رئیس مجلس گفت: در این شرایط که مجموعه منابع کشورهای اسلامی منابع محدودی است به جای اینکه از آن درست استفاده شود و دست افراد نیازمند را بگیرد انرژی و قدرت خود را صرف فرسایش منابع می کنند که از این مشکلات و نظایر آن در بخش های مختلف حوزه جغرافیای اسلامی داریم.
شرایط در منطقه پر التهاب است
لاریجانی افزود: به هر حال شرایط پر التهاب است، عراق و سوریه و لیبی شرایط به هم ریخته ای دارند، وضعیت تروریست ها در شرق ایران در پاکستان و افغانستان دچار بحران هایی است و همه این مسائل اقتضا می کند درک بهتری از مسائل وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: البته جا دارد از پارلمان کشور دوست پاکستان که تصمیم به قاعده ای گرفتند و ورود به جنگ را که حتماً ضررش برای کشورهای اسلامی است قبول نکردند تشکر شود که البته در این خصوص پیش از این با رئیس پارلمان این کشور صحبت کرده بودم.
لاریجانی گفت: بنابراین وقتی چنین وضعیتی در منطقه حاکم است احتیاج دارد که ملت ایران نیز با بصیرت به شرایط منطقه توجه کند و همدل باشد چرا که این بحران ها؛ بحران هایی است که بر امنیت همه کشورها تأثیر می گذارد.
مردم باید در صحنه اقتصاد فعال شوند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما در سال های اخیر وضع نابسامانی از نظر اقتصادی داشتیم.
علی لاریجانی به شرایط اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: شرایط اقتصادی کشور از نظر تورم و بیکاری شرایط ویژه ای است و ما در سال های اخیر وضع نابسامانی از نظر اقتصادی داشتیم یعنی وقتی رشد اقتصادی کشور منفی باشد این علامت خیلی بدی است که حتماً روی اجتماع و تورم تأثیر می گذارد که شاهدش بودیم.
وی گفت: بسیاری از علل این مسائل مربوط به تدبیر نداشتن در اداره کشور است که البته تحریم ها نیز مؤثر بوده است.
لاریجانی ادامه داد: البته اکنون شرایط ، وضع بسامانی پیدا کرده است و ما امروز که در مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره سیاست های کلی برنامه ششم بحث می کردیم به موضوع نرخ رشد 8 درصدی در پایان برنامه ششم رسیدیم.
وی گفت: اگر متوسط نرخ رشد را در طول سال های گذشته در ایران حدود 5 / 4 درصد در نظر بگیریم، بحث این بود که اگر این را پایه قرار دهیم تلاش می کنیم در پایان برنامه به رشد 8 درصدی برسیم.
رئیس مجلس افزود: اگر محقق شود افق خوبی است اما این حتماً به تدابیر اقتصادی بسیار متوازن، دقیق، عاقلانه و علمی و همگرایی در داخل کشور نیاز دارد.
لاریجانی گفت: مسئله توسعه کشور امری نیست که با دستور و نوشتن چند قانون اجرا شود بلکه باید در کل کشور به یک فهم مشترک برسیم و مسائل حاشیه ای در کشور از بین برود و برای رسیدن به رشد 8 درصد؛ همراستا شویم.
اقتصاد چهره نیمچه دولتی به خود گرفته
وی با بیان اینکه رشد 8 درصد برای ایران رشد کمی نیست تصریح کرد: البته این نکته مهم است که برای رسیدن به این امر الزاماتی در نظر گرفته اند که یکی از این الزامات مهم این است که اقتصاد کشور مردمی شود و مردم در صحنه اقتصاد فعال شوند.
وی افزود: ما پس از انقلاب گاهی اقتصادمان وجهه نیمچه دولتی به خود گرفت و این به نفع کشور نیست.
رئیس مجلس گفت: اگر بخواهیم به شکوفایی برسیم اقتصاد ما باید مردمی شود و اینکه دولت باید کوچک و چابک شود بارها این موضوع در برنامه ها آمده ولی محقق نشده است.
لاریجانی افزود: باید تأسف خورد که در همین اواخر در دولت قبل 500 هزار نفر را به دولت اضافه کردند و این ممکن است 500 هزار نفر را شاداب کند اما وقتی بدنه دولت حجیم شود از جیب همه ملت باید خرج آن را بدهیم.
وی گفت: در سال 93، صد و هشتاد هزار میلیارد تومان کل بودجه جاری و عمرانی کشور بود که 150 هزار میلیارد آن فقط در بودجه جاری و 30 هزار میلیارد تومان نیز برای عمران کشور صرف شد.
رئیس مجلس افزود: این نشان می دهد که بدنه دولت بسیار حجیم است و هر چه ما درآمد کسب می کنیم باید خرج آن کنیم و نتیجه آن این است که ما به رشد قابل قبولی نمی رسیم.
لاریجانی گفت: امیدواریم توجهی که در ابتدای سال به آن داریم به ویژه برای دولتمردان یک دستورالعمل کاری باشد و عزم خود را جزم کنیم و یکصدا باشیم و تولید کشور را محور قرار دهیم.
دولت را نباید حجیم کرد ، زیرا هزینه بر است
وی ادامه داد: نباید دولت را حجیم کرد، اگر دولت حجیم شود فقط خرجش زیاد می شود و کار و شغلی برای فرزندان کشور ایجاد نمی شود.
لاریجانی افزود: امیدواریم این نکات مورد توجه قرار گیرد و اگر مقام معظم رهبری امسال را سال همدلی و همزبانی اعلام کرده اند به دلیل اهمیت این شرایط است و ان شاء الله این موضوع در ابعاد مختلف مورد توجه قرار گیرد.
در پایان این مراسم از تعدادی از بانوان شاغل در مجلس که همنام حضرت زهرا (س) بودند با اهدای لوح و هدایایی قدردانی شد.