پخش زنده
امروز: -
گفته میشود حدود ۶۰ درصد از افراد مبتلا به مشکلات تیروئید از بیماری خود اطلاع ندارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، پرکاری تیروئید یکی از بیماریهای شایع در جوامع مختلف است و گروههای مختلف سنی را درگیر میکند.
براساس برخی مطالعات صورت گرفته، پرکاری تیروئید زمانی است که غدهی تیروئید شما بیش از حد نیاز، هورمون تیروکسین تولید کند. این هورمون بر متابولیسم تمام سلولهای بدن شما، همچنین بر عملکرد اندامهای حیاتی مانند قلب تأثیر میگذارد.
برخی پزشکان، درباره علائم و عوارض ناشی از این بیماری میگویند: پرکاری تیروئید تقریباً بر تمام فعل و انفعالات بدن بیمار تأثیر منفی میگذارد به طوری که میتوان اضطراب و تغییرات خلق و خو، احساس ضعف و خستگی، کاهش وزن ناگهانی، ضربان قلب نامنظم، لرزش دست، مشکلات خواب، نازک شدن پوست و شکننده شدن موها را ناشی از بروز این بیماری در افراد برشمرد.
پرکاری تیروئید اگر بهموقع تشخیص داده نشده و درمان آن آغاز نشود مشکلات متعددی از جمله افزایش احتمال سکتههای مغزی و قلبی، شکنندگی و پوکی استخوانها و بالارفتن تب، تپش قلب شدید و هذیانها را به دنبال خواهد داشت.
از آنجایی که گفته میشود ۶۰ درصد از افراد مبتلا به بیماری پرکاری تیروئید، از بیماری خود بی اطلاع هستند نیاز است درصورت دارا بودن علائمی همچون مشکلات خواب، کمخوابی، احساس خستگی، احساس گرما و تعریق حتما به پزشک مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید : لزوم تشخیص و درمان کم کاری تیروئید در زنان باردار
همچنین برخی پزشکان توصیه میکنند: تمامی افراد پیش از بروز علائم بیماری حتما به صورت دورهای حداقل هر ۶ ماه یا یک سال، آزمایش چکاپ انجام دهند.